Belediyeden Üretime Bir Destek Daha

Kütahya Belediyesi’nin istiraki olan Simpas A.S. bünyesinde hizmet verecek olan tekstil atölyesi yapilan törenle açildi. Törende konusan Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, 50 kisi ile baslayan üretimin, 500 kisiye dönüstürülecek sekilde planlandigini ifade etti.

Belediyeden Üretime Bir Destek Daha
Pandemi sürecinde maske üretim atölyesi olarak kullanilan alanda, tekstil ürünleri üretilmeye baslanildi. Tekstil atölyesinde Simpas A.S., Eyüp Sen danismanliginda iç çamasiri üretimi yapilacak. Açilis töreninde konusma yapan Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, “Yaklasik 2 yil önce pandemi süreci basladiginda ilk maske üretimini baslatmis oldugumuz atölyemizin önündeyiz. O günün sartlarinda burada yapilan üretimle yaklasik 9 milyona yakin maskenin 5 milyondan fazlasini Kütahya Belediyesi olarak vatandaslarimiza ücretsiz dagitip, pandemi sürecinde birçok yarayi sarmis ve sehrimizi baska sehirlere muhtaç etmeyen bir görev üstlenmistik” dedi.

Ilk etapta 50 kisiye istihdam olanagi saglayan atölyenin ileride 500 kisiye kadar istihdam edebilecek kapasiteye çikarilabilecegini ifade eden Baskan Isik, “Yine belediyemizin istiraki olan Simpas A.S. araciligi ile bugün bu mübarek ramazan ayinda çok hayirli bir hizmet için birlikteyiz. Tekstil üretim atölyemizi bugün itibariyle üretime sokuyoruz. Yaklasik 50 kisi ile üretime baslayacak olan ve günlük 5 bin adet iç çamasiri imalatiyla yürüyecek olan üretim sistemi, nihai olarak yaklasik 500 kisinin istihdam edilecegi bir sekle dönüstürülecek. Simpas tekstil atölyesinde emegi geçen herkese tesekkür ediyor, hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum” diye konustu.



"Sehrimizde açilan isyerlerinin sayisi artiyor"

Kütahya’da yapilacak her üretimin çok önemli oldugunu ifade eden Baskan Isik, “Kütahya gerek bulundugu cografi konum gerekse sahip oldugu is gücü ve diger potansiyeller açisindan bu bölgenin yildiz illerinden birisi. Bu sehirde yapilacak her türlü üretimin çok önemli oldugunu biliyoruz. Bunun içinde belediye olarak elimizden gelen destegi ilk günden bu yana sürdürmeye devam ediyoruz. 3 binden fazla ek isyerinin açildigi, dolayisiyla yillik ortalama binin üzerinde isyerinin sehrimizde açilarak birçok insana istihdam sagladigi bir dönemdeyiz. Çok zor olan pandemi sartlarina ragmen her geçen gün sehrimize açilan isyerlerinin sayisi artiyor. Insallah bu normallestigimiz dönemde yeni isyerlerinin sayisini artirarak sehrimizdeki issizlige ciddi anlamda bir çözüm bulmayi hedefliyoruz” dedi.

Simpas A.S. Tekstil Atölyesi’nde 29 tekstil makinesi yer alirken, 50 kisi istihdam edilecek.
Kaynak: İHA