Türkiye Ilk Defa Çorum'da Baslatildi

Türkiye’de ilk kez Çorum’da hayata geçirilen ögrencilere yönelik ’Güvenli Bisiklet Kullanimi Teknikleri’ egitimleri basladi.

Türkiye Ilk Defa Çorum'da Baslatildi
Çorum Il Milli Egitim Müdürlügü ve Emniyet Müdürlügü isbirliginde “Saglik Için Bisiklet, Güvenlik Için Kas Kullaniyorum” slogani ile hayata geçirilen proje çerçevesinde ilk egitim Toprak Sanayi Ilkokulu’nda verildi.

Okul bahçesinde kurulan parkurlarda trafik polisleri tarafindan pratik olarak ögrencilere bisiklet kullanimi, yaya kurallari ve trafikte uyulmasi gereken kurallar, trafik isaretleri, araçlarin geçis üstünlükleri, trafigin unsurlari anlatildi.

Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Tahir Demir, Emniyet Müdürlügü ile yaptiklari isbirligiyle güvenlik bisiklet kullanimi noktasinda “Güvenli Bisiklet Teknikleri” egitimini hayata geçirdiklerini belirterek, “Çocuklarimiz karayoluna ilk bisikletlerle çikiyor. Ilk tanistiklari araç bisiklet. O yüzden ögrencilerimizin güvenli bir sekilde trafige çikmalari ve güvenli bir bisiklet kullanimlarin saglamak amaciyla trafik polislerimiz gerekli egitimi vererek süreci baslattilar. Milli Egitim Müdürlügü olarak bizde okullarimizda gerekli planlamayi yaptik. Bütün okullarimiz da bu egitim yapilmasini saglayacagiz” dedi.

Trafik Denetleme Sube Müdürü Bünyamin Demir ise il merkezinde 2 bin 500 ögrenciye güvenli bisiklet kullanimi egitimi verilecegini açikladi.

Trafik sehri olan Çorum’da ilk defa hayata geçirdikleri güvenli bisiklet kullanimi egitimini Toprak Sanayi Ilkokul’nda baslattiklarini hatirlatan Bünyamin Demir, “Hedefimiz 2 bin 500 ögrenciye egitim vermek. Suanda okuldan eve gidip gelirken bisiklet kullanan 2 bin 500 ögrenci oldugunu tespit ettik. Bu ögrencilerin tamamina güvenli sürüs egitimi tekniklerini ögreterek çocuklarimizi daha güvenli bir sekilde evlerine ve okullarina seyahat etmelerini saglamak için egitim düzenledik. Bu egitimi Türkiye ilk defa Çorum’dan baslattik. Trafik dedektifleri projesi çerçevesinde ögrencilerimize egitimler veriyoruz. Saglik için bisiklet, güvenlik için kask kullaniyorum sloganiyla proje basarili bir sekilde yürütülüyor. Halk ve çocuklar tarafindan desteklendi. Olumlu dönüsler oldu” diye konustu.

Kaynak: İHA