Ögrencilerin Sorulari Baskani Terletti

SAMSUN – Samsun’da ilkokul ögrencileri arastirma yaptiklari yerel yönetimler konusunda sorduklari sorularla Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi’yi adeta terletti.

Ögrencilerin Sorulari Baskani Terletti
Canik Kocatepe Ilkokulu üçüncü sinif ögrencileri Hayat Bilgisi dersinde isledikleri “Yerel Yönetimler” konusu hakkinda daha kapsamli bilgi edinmek üzere Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi’yi ziyaret etti. Canik Belediye Meclis salonunda gerçeklesen bulusmada konu hakkinda arastirma yapan ögrenciler dikkat çeken sorulariyla Baskan Sandikçi’yi adeta terletti. Ögrencilerin sordugu sorulari tek tek cevaplandiran Baskan Ibrahim Sandikçi, daha önce hiç bu kadar zorlu sorularla karsilasmadigini ifade etti.



“Neden belediye baskani olmayi tercih ettiniz”

Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, yerel yönetimler hakkinda arastirma yapmak üzere belediyeyi ziyaret eden Kocatepe Ilkokulu ögrencilerine belediyecilik hizmetleri ve ilçe hakkinda ayrintili bilgiler sundu. Soru cevap seklinde ilerleyen söyleside Baskan Sandikçi’ya yöneltilen bir soru da “Neden Belediye Baskani olmayi seçtiniz?” sorusu soruldu. Bu tarz kaliteli sorular sorduklari için ögrencileri tebrik eden Baskan Sandikçi soruyu su cümleleriyle yanitladi: “Insanlara yardim etme istegi, insanla ilgili her türlü sorunu çözüme kavusturma istegi içinizde varsa bu görevi üstlenebilirsiniz. Kendinizden daha ziyade çevrenizdeki insanlarla ilgileniyor ve onlarin yardimina kosabiliyorsaniz bu is tam size göre. Benim de içimde insanlarin yardimina kosmak, sorunlariyla ilgilenmek istegi hep vardi. Dolayisiyla insanlara hizmet edebilmek için elimize bir firsat geçti, Allah nasip etti ve bu göreve getirilmis olduk.”

“Gün içerisinde yapmayi en çok sevdiginiz is nedir”

Ögrenciler tarafindan kendisine yöneltilen “Gün içerisinde yapmayi en çok sevdiginiz is nedir?” sorusunu yanitlandiran Baskan Ibrahim Sandikçi, “Ilçemiz için yapimina devam ettigimiz projelerin geldigi seviyeyi kontrol etmek beni çok mutlu ediyor” dedi.

Her sabah mesaiye baslamadan önce belediye tarafindan yapimi devam etmekte olan projeleri mutlaka ziyaret ederek onlarin hangi asamada olduklarini kontrol ettigini söyleyen Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, “Bu sabah Bilim Atölyesi projemizin yer alacagi alani ziyaret ettik. Gençlerimiz ve sizin için çok güzel bir eser ortaya koymaya hazirlaniyoruz. Yakinda gerçeklestirilecek bu projemizle ilçemiz dört katli bir Bilim Atölyesi’ne kavusacak. Içerisinde bilimsel çalismalar yapacaginiz, yeni kesiflere adim atacaginiz muhtesem bir kompleks hazirliyoruz. Bilim Atölyesi projemizi hayata geçirdigimizde Canik’te gelecegin bilim adamlarini yetistirme imkanini bulacagiz” diye konustu.

Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, kendisine belediyecilik ve yerel yönetimlerle ilgili pek çok soru yönelten ögrencileri tebrik ederek çesitli hediyelerle ödüllendirdi. Canik Kocatepe Ilkokulu müdürü Levent Kurtulus ve sinif ögretmeni Nermin Eray, kendilerine gösterilen ilgiden dolayi Baskan Sandikçi’ya tesekkür etti. Baskan Sandikçi’ya çiçek takdim eden ögrenciler toplu fotograf çekiminin ardindan ziyaret programini sonlandirdi.
Kaynak: İHA