Kreste Tepki Çeken Görüntü

İçel’de özel bir kreste, çocuklara zorla yemek yedirildigi anlara iliskin görüntüler tepki çekti. Görüntülerin sosyal medyada yayinlanmasinin ardindan bazi veliler, kres yönetimi ve diger sorumlular hakkinda sikayetçi oldu.

Kreste Tepki Çeken Görüntü


Iddiaya göre olay, merkez Mezitli ilçesi Viransehir Mahallesi’ndeki bir anaokulunda meydana geldi. Cep telefonu kamerasi ile çekilerek sosyal medyada yayinlanan görüntülerde, kreste görev yapan ögretmenlerin, yaslari 3 ile 5 arasinda degisen çocuklara zorla yemek yedirmeye çalistigi anlar yer aldi. Bu sirada ögretmenlerin çocuklara uyguladigi muamele ise tepkiye neden oldu. Görüntülerin ortaya çikmasinin ardindan bazi veliler, kres yönetimi ve diger sorumlular hakkinda sikayetçi oldu. Velilerin sikayeti üzerine Mezitli Ilçe Emniyet Müdürlügünce bazi kres yöneticileri ve görüntülerde yer alan ögretmenin, ifadesine basvurulmak üzere gözaltina alindigi ögrenildi.

“Kizim her gün agliyordu, krese gitmek istemiyordu”

Kres yönetimi ve sorumlulardan sikayetçi olan velilerden Fatma Çelik Yilmaz, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, su anda 5 yasinda olan kizini geçen yil ayni krese gönderdigini söyledi.

Kizinin, ilk basta birkaç gün krese gitmek istedigini, ancak daha sonra istemedigini belirten anne Yilmaz, “Kizima neden gitmek istemedigini sordum ama söylemedi. Bir ayin sonunda artik, ‘Gitmek istemiyorum’ demeye basladi.

Her gün agliyordu ve ‘Bana zorla yemek yediriyorlar. Arkadaslarima zorla yemek yediriyorlar, kiziyorlar’ diyordu. Bunu ögrendikten sonra ertesi günü gittim, çocugu okuldan aldim” dedi.

Durumu kresin müdürü ile görüstügünü anlatan Yilmaz, “Müdür, öyle bir sey olmadigini söyleyerek, ‘Tabii ki çocuklar yemek yemek istemez. O yüzden biz de bu sekilde birazcik zorlamak zorundayiz, aç kalmamasi için gibi seyler söylemisti’. Ücretini ödedik, her seyini orada birakip daha sonra çikip geldik” diye konustu.



“Kizim psikolojik olarak kötü durumda. Bir yildir hala etkisini yasiyoruz”

Kizinin kreste bir ay kalmasina ragmen hala etkisinin devam ettigini kaydeden Yilmaz, “Benim kizim hala okula giderken ‘Anne bana zorla yemek yedirecekler mi’ diye soruyor ve ‘Yemek yemek istemiyorum. O yüzden okula gitmek istemiyorum’ diyor. Tüm gün egitim almak yerine su anda sadece yarim gün gidebiliyor. O da yemek yememek sartiyla. Yemek yemeden geri geliyor. Kizim krese giderken 4 yasindaydi ve biz bir yildir bu sorunu yasiyoruz. Hala bunun etkisi devam ediyor. Psikolojik olarak kötü durumda” ifadelerini kullandi.

“Sikayetçi oldum. Cezalandirilmalarini istiyorum”

Bugün sosyal medyada ayni kreste çocuklara zorla yemek yedirilen bir video gördügünü belirten Yilmaz, çocugunun mutlu sekilde okula gitmesi gerekirken artik gitmek istemedigini, sosyallesmek istemedigini vurguladi. Mezitli Ilçe Emniyet Müdürlügüne gelerek sikayetçi oldugunu kaydeden Anne Yilmaz, “Ben videoyu geç gördüm. Bazi ailelerin de sikayetçi olduklarini duydum. Su anda sorumlular hakkinda geregini yapiyorlar. Yaptiklarinin yanlarina kalmamasini ve cezalandirilmalarini istiyorum. Ayrica, ögretmen olup olmadiklarinin da sorgulanmasini istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA