Galata Kulesi Çevresinde Iftar Heyecani

Beyoglu Belediyesi Tarihi Galata Kulesi çevresinde kurdugu masalarda binlerce kisiyi iftar sofrasinda agirladi. Mahalleli ile esnafin yani sira yerli ve yabanci turistler hep birlikte oruçlarinin açmanin mutlulugunu yasadi.

Galata Kulesi Çevresinde Iftar Heyecani
Ramazan ayi boyunca farkli mahallelerde geleneksel iftar sofralari kuran Beyoglu Belediyesi’nin bu seferki adresi Galata Kulesi oldu. Galata Kulesi çevresinde verilen iftara Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz ile birlikte esnaf, mahalle sakinlerinin yani sira yerli ve yabanci turistlerde katildi.

Binlerce kisinin yer aldigi iftar programinda vatandaslar, ilahi müzik dinletisi esliginde ezanin okunmasini bekledi. Okunan ezanin ardindan vatandaslar hep birlikte dualar ederek oruçlarini açti.

Iftar programinda konusan Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, “Bu aksam bütün Ramazan boyunca her bir tarafinda iftar sofralarimiz kuruluyor. Sadece sofranizda evlerinizde degil ayni zamanda sohbeti, muhabbeti, sevgiyi, dayanismayi hep birlikte paylasiyoruz. Çünkü Ramazan paylasmaktir, dayanismadir, sevgidir ve muhabbettir. Ve bu sofrada bunlar paylasiliyor. Bu bakimdan gerek Türkiye’nin gerek Istanbul’un ve dünyanin dört bir tarafindan bu iftar soframizda. misafirlerimiz var. Ve bütün katilanlarin o muhabbeti, sevgisi bu sofralara yansidi ve bereketlendi. Buradan baska bir iftar programina da katilacagim. Orada da yine hemserilerimizle bir araya gelecegiz. Buraya yine bir baska iftar sofrasindan geldim. Su anda Beyoglu’muzda sadece benim davetli oldugum yedi iftar soframiz var. Ben inaniyorum ki Ramazan’da birligimiz, beraberligimiz, kardesligimiz pekisecek ve bundan sonra da bu dostluk, bu kardeslik daim olsun. inaniyorum ki yeryüzünde insanlar, diline, beraberlige, kardeslige her birimiz kendimiz adim attigimizda bunu basaracak gücümüz var. Çünkü Allah insana en önemli gücünü nasip etti, sevgiyi. Sevgi en büyük gücümüz. Bu sofrada sevgiyi paylasiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA