CHP Grup Toplantisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, “Çocuklari etten sütten mahkum birakanlarla kavga edecegiz. Kira ile, enflasyon ile kavga edecegiz” dedi.

CHP Grup Toplantisi
CHP Genel Baskani Kiliçcdaroglu, partisinin grup toplantisinda konustu.

Kiliçdaroglu, "Bu ülkenin genelkurmay baskaninin bile kurgulanmis mahkemelerle hapse atildigini gördük. Gezi nedir? Özgürlügü haykiran gençlerin sesidir. Baskiya isyandir aslinda. ‘Dogayi koruyalim’ diyor. Gençler, Osman Kavala beraat ettigi davada müebbet hapse mahkum oldu. Dünyada böyle bir örnek yok. Yargi bagimsiz degil. Vera’yi unutmayin, babasi hapse giderken kucakladi. Bizim Vera’ya sözümüz var, babasiyla tekrar kucaklasacak” ifadelerini kullandi.

Karanliga mahkum edilen çocuklar nedeniyle öfkeli oldugunu kaydeden Kiliçdaroglu, “Yoksullarin biriken öfkesini görüyor musun? Ben bebeklerin aglamalarindan uyuyamiyorum. Bunlar asimiza ekmegimize göz koyanlardir diyor. Bütün yol arkadaslarima sesleniyorum, çift sözüm var. Önde çatisma ne kadar sert olursa, zafer de o kadar yakin ve görkemli olacaktir. Ne pahasina olursa olsun yürüyecegiz. Ben o yoksulluga muhtaç edilen çocuklar için mücadele ediyorum. Ya bana katilin ya da yolumdan çekilin açikça ve net söylüyorum. Pes etmeyecegim, durmayacagim. Içimde bu halk için biriktirdigim büyük bir kavga var. Yol arkadaslarimizla beraber yapacagiz” seklinde konustu.

Kiliçdaroglu söyle konustu:

“Çocuklari etten sütten mahkum birakanlarla kavga edecegiz. Kira ile, enflasyon ile kavga edecegiz. Uyusturucu baronlari ile is tutanlarla kavga edecegiz. Yargiyi siyasetin emrine verip kendi insanimizi rehin tutanlarla kavga edecegiz.”
Kaynak: İHA