Bagimlilikla Mücadele Çalistayi Basladi

Saglik Bakanligi tarafindan Türkiye genelinde 81 ilde yürütülen ve Denizli’de de Valilik himayelerinde Il Saglik Müdürlügü koordinesinde 2 gün sürecek olan ‘Ben Olsaydim’ temali Bagimlilikla Mücadele Çalistayi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde basladi.

Bagimlilikla Mücadele Çalistayi Basladi


Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde ‘Ben Olsaydim’ temali Bagimlilikla Mücadele Çalistayi basladi.

Çalistayda madde bagimliligi konusunda farkindalik olusturularak, toplum ve insan sagligini olumsuz etkileyen bagimlilikla mücadelenin daha etkin yürütülmesi için sorunlar tespit edilecek ve çözüm önerileri degerlendirilecek. Çalistaya belediyeler, üniversite, kamu kurum ve kuruluslari, akademisyenler, meslek odalari, sivil toplum kuruluslari gibi farkli kesimlerden temsilciler katiliyor.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Çalistayin açilis konusmasini yapan Denizli Il Saglik Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk bagimliligin sadece bireyi etkilemedigini aile, yakin çevre ve toplumda derin izler biraktigini söyledi.

Öztürk; “ Biliyorsunuz tütün, alkol, madde bagimliligi ile mücadele ederken, son yillarda davranissal bagimlilikla özellikle teknolojik bagimlilikla ciddi bir mücadeleye girmistik. Maalesef bagimliligin her türlüsü iste bu sosyal iyilik halimizi alip götürüyor. Saglik Bakanligimiz da bagimlilikla mücadelenin sadece saglik boyutunda yer almadigini ve tüm kamu kurum ve kuruluslarini da ilgilendirdiginden yola çikarak 81 ilde Ben Olsaydim temali Bagimlilikla Mücadele Çalistayi baslatti. Önce ilçelerde çalistaylar gerçeklestirildi.

Bugün de Valiligimizin himayelerinde Il Saglik Müdürlügümüz koordinesinde çalistayimizi gerçeklestiriyoruz” dedi.



Açilis konusmasinin ardindan Denizli Il Saglik Müdürlügü Tütün ve Bagimlilik Yapici Maddeler Birimi Sorumlusu Metin Ece çalistay sürecine iliskin sunum gerçeklestirerek, grup çalismalari hakkinda bilgi verdi.
Kaynak: İHA