Ramazan Sokagi Anaokulunda

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami nedeniyle düzenlenen etkinliklerde TBMM’nin açilisini coskuyla kutlayan anaokulu ögrencileri daha sonra Ramazan Sokagi’nda bulustu.

Ramazan Sokagi Anaokulunda
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla düzenlenen etkinlikte TBMM’nin açilisini coskuyla kutlayan Dervis Hopikoglu Kizilay Anaokulu ögrencileri, daha sonra Ramazan Sokagi’nda bulusarak Osmanli’dan günümüze ulasan kültürel renkleri yansittilar.

23 Nisan coskusunu yasadilar

Neseli Boncuklar Sinifi Ögretmeni Burcu Yildirim’in yönetiminde 23 Nisan coskusunu yasayan ögrenciler, sahneledikleri oyunla birlik ve beraberlik içinde verilen mücadeleyle elde edilen bagimsizligin önemine vurgu yaptilar. Sarkilar söyleyerek eglenen çocuklar daha sonra sandalye kapmaca oynadi. Sandalye kapmacayi sampiyon olarak tamamlayan Yusuf Eymen Seçer, madalya ile ödüllendirildi.

Ramazan sokaginda eglendiler

Daha sonra olusturulan Ramazan Sokagi’nda Osmanli geleneklerini yansitan ögrenciler, hazirlanan mutfakta temsili pisirilen yemeklerle sofra hazirlayarak iftar vaktinin girmesini beklediler. Firinci, davulcu, Osmanli Lokmacisi, ev hanimi gibi rollerle Ramazan geleneklerini yansitan ögrenciler, Osmanli Serbeti içerek tarihi degerleri ögrendiler.
Kaynak: İHA