Ispirliler Ilçe Meydaninda Iftarda Bulustu

Erzurum’un Ispir Ilçesinde ilçe meydaninda düzenlenen iftar yemegine binlerce vatandas katildi. Iftar yemegi öncesinde Ispir’in düsman isgalinden kurtarilmasi için 20 Ocak 1918 tarihinde ’Suralar Cemiyeti’ni kuran ve baskani seçilen Müftü Baskapan’in adinin verildigi parkin açilisi yapildi.

Ispirliler Ilçe Meydaninda Iftarda Bulustu
Açilis törenine Ilçe kaymakami Murat Acar, Ilçe Belediye Baskani Ahmet Coskun, kurum amirleri ve çok sayida vatandas katildi.

Yapilan duanin ardindan parkin açilis kurdelesi kesildi.

Baskan Ahmet Coskun burada yaptigi konusmada, "Müftü Baskapan hepimizin atasi hepimizin dedesi bu gün üzerinde yasadigimiz bu cografyanin ebedi olarak bizlere miras birakan bir kanaat önderi 19 mayista çocuklarimiz anlatacakti Müftü Baskapanin ve yol arkadaslarinin kim oldugunu Merhum Müftünün dogdugu yasadigi köyün altindan geçen bu dere bir hafizayi tasiyor bizde o hafizayi bir yüzük gibi düsünüp o yüzügü gerçeklestirdik bu vesile ile Parkin ismi Müftü Baskapan olarak hafizalarimizda her zaman kalacak.

Inanilmaz bir duygusal an yasiyoruz. Suan iste bir arada olmak bu gönül sofrasinda yan yana kol kola birlik için beraberlik için kalp atislarini birlestirmek bu olsa gerek tabi oldukça karabaligiz Ispir burada netice itibariyle hep bir aradayiz üç yildir buradayiz biraz önce Müftü Baskapan Parkinin açilisini yaptik. Sayin Kaymakamimiz ve çok sayida vatandas ve kardeslerimizle birlikte açtik önümüzdeki süreçte daha çok parklar açacagiz Allah izin ederse çöplük olan Panayir alanini ne hale geldigini 45 gün içerisinde göreceksiniz Allah izin ederse 15 Haziran’da ihalesi yapilacak dogu Anadolu’nun en kiymetli Millet bahçesini insa edecegiz bu tür organizasyonlar bundan sonra orda olacak ve seneye bu zamanda Cumhuriyetin kurulusunun 100’üncü yilini hep birlikte orda kutlayacagiz insallah" diye konustu.

Kaynak: İHA