Yolcu Otobüsünde Seyahat Eden 25 Kaçak Göçmen Yakalandi

Ardahan’dan Istanbul’a gitmek üzere yola çiktigi belirlenen ve Erzincan’da durdurulan yolcu otobüsünde Afganistan uyruklu 25 kaçak göçmen yakalandi.

Yolcu Otobüsünde Seyahat Eden 25 Kaçak Göçmen Yakalandi
Konuya iliskin Erzincan Il Emniyet Müdürlügünden yapilan açiklamada, “Il Emniyet Müdürlügümüz Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü ekipleri, Erzincan-Erzurum kara yolu üzerinde bulunan uygulama noktasinda, özel bir firmaya ait yolcu otobüsünü durdurarak gerçeklestirdigi kontrolde; Ardahan’dan Istanbul’a gitmek üzere yola çiktigi belirlenen otobüs yolcularinin, yasa disi yollarla yurda giren ve sahte evraka sahip Afganistan uyruklu 25 kaçak göçmen oldugunu tespit etti.

Ayni araçta bulunan ve kaçak göçmenlerin yurda kaçak girislerini organize ettikleri öne sürülen otobüs sürücüleri M.A. ve E.E. ile muavin C.K. gözaltina alindi.

Kimliklerinin belirlenmesi, idari islemlerin tesisi için kentteki spor salonuna götürülen kaçak göçmenler, islemlerinin tamamlanmasi sonrasi Erzincan Il Göç Idaresi Müdürlügüne teslim edilecektir.

Erzincan Emniyet Müdürlügü olarak il merkezinde ve ilçelerimizde halkimizin can ve mal güvenligi için her türlü olayinin önlenmesine yönelik olarak çalismalarimiz kararlilikla devam etmektedir.” denildi.
Kaynak: İHA