Sinop'ta 23 Nisan Kutlamalari

Sinop’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami coskuyla kutlanmaya basladi. Gösteriler sonrasi vali ve protokol, çocuklarin arasina girerek birlikte sarki söyleyip bayrak salladi.

Sinop'ta 23 Nisan Kutlamalari
Sinop Il Milli Egitim Müdürlügü’nün düzenledigi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalari, Atatürk Kapali Spor Salonu’nda yogun katilimla gerçeklesti. Ilkokul ve ana sinifi ögrencilerinin hazirladigi siir ve halk oyunlari gösterilerinin yani sira ana sinifi ögretmenlerinin düzenledigi dans gösterileri büyük alkis topladi.

Etkinlikte konusma yapan Sinop Il Milli Egitim Müdürü Ercan Yildiz, 23 nisan tarihinin önemini vurgulayarak, “Bu günün sevincinin tüm dünya çocuklariyla paylasildigi tek çocuk bayraminin adidir 23 Nisan. Bu veçheden bakildiginda; en önemli vazifemiz; aziz sehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin her karis topragini kanla sulayarak bize emanet ettigi basta vatan ve bayrak olmak üzere tüm emanetlerin sahibi oldugumuzu göstermek gelecek nesillere ayni suurla tasimanin mücadelesini vermek ve onlari hayir dua ve minnet duygulariyla yâd etmektir” diyerek tüm çocuklarin bayramini kutladi.

Gösteriler sonrasi Sinop Valisi Erol Karaömeroglu, Belediye Baskani Baris Ayhan ve protokol üyeleri, çocuklarin arasina girerek birlikte sarki söyleyip bayrak salladilar.
Kaynak: İHA