Mardin'de 23 Nisan Etkinlikleri

Mardin’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami düzenlenen programla kutlandi.

Mardin'de 23 Nisan Etkinlikleri
Mardin’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami münasebetiyle Atatürk Kültür Merkezinde program düzenlendi.

Programa Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, 70’inci Mekanize Tugay Komutani Tuggeneral Burhan Aktas, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Coskun Sel, Il Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Il Milli Egitim Müdürü Mahmut Demir, siyasi parti temsilcileri ve çok sayida ögretmen ile ögrenci katildi.

Program saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayip ögrencilerin siir dinletisi ve halk oyunlari gösterisi ile devam etti. Bu özel günün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafindan bütün dünya çocuklarina armagan edilmesinin oldukça manidar oldugunu belirten Il Milli Egitim Müdürü Murat Demir, “Dünya genelinde bas gösteren Covid-19 salgini sebebiyle 2 yildir yüz yüze gerçeklestiremedigimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalari çok sükür ki salginin seyrindeki düsüs ile günlük hayatimizi sekteye ugratacak ve bizleri bir araya gelmekten alikoyacak düzeyden uzaklasmistir. Bizler bu ülkede vatan, millet ve bagimsizlik sevgisi ile yüzyillarca hep birlikte yasadik. Farkli dillere, dinlere, irklara ve kültürlere ev sahipligi yapan bu kadim topraklar için atalarimiz hep birlikte mücadele ederek bu topraklarin bizlere vatan kildi ve vatanimiz olarak kalmasini sagladi. Ülkemizin zenginligi olan farkliliklarimiz bizlere ayristirmadi, aksine birlestirdi ve güçlendirdi. Farkliliklarimizdan aldigimiz ilhamla bu topraklardan dünyaya hep sevgi, baris, dostluk ve kardeslik selami yayildi” dedi.

Demir, konusmasinin sonunda basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün sehitlere rahmet ve minnet dileyerek bütün çocuklarin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini kutladi.
Kaynak: İHA