'Kültürel Ve Tarihi Miras Çalistayi' Gerçeklestirildi

Dünyanin her yerindeki Osmanli ve Türk mirasina yönelik çalismalar gerçeklestiren Trakya Üniversitesi Osmanli Medeniyeti Çalismalari Uygulama ve Arastirma Merkezi (OSMER), “Kültürel ve Tarihi Miras Çalistayi” düzenledi.

'Kültürel Ve Tarihi Miras Çalistayi' Gerçeklestirildi
Trakya Üniversitesi Osmanli Medeniyeti Çalismalari Uygulama ve Arastirma Merkezi (OSMER) tarafindan düzenlenen “Kültürel ve Tarihi Miras Çalistayi” Trakya Üniversitesi Mimarlik Fakültesi, Yeditepe Üniversitesi Mimarlik Fakültesi, Taskent Mimarlik ve Insaat Mühendisligi Enstitüsü (TIACE) ve Mimarlar Odasi Edirne Temsilciligi’nin katkilariyla Mimarlik Fakültesi Mimar Sinan Amfisi’nde gerçeklestirildi.

OSMER’in pandemi sonrasi gerçeklestirdigi ilk yüz yüze etkinligine Mimarlik Fakültesi Dekani Prof. Dr. H. Burcu Özgüven, Edirne Kültür Müdürü Kemal Soytürk, OSMER Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Tülay Canitez ile mimarlar, ögretim elemanlari ve ögrenciler katildi.

Trakya Üniversitesinin kurulusunun 40.yil etkinlikleri çerçevesinde gerçeklestirilen Çalistay, OSMER Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Tülay Canitez ve Mimarlik Fakültesi Dekani Prof. Dr. H. Burcu Özgüven’in açilis konusmalari ile basladi.

Çalistayin ilk günü düzenlenen panelin sabah oturumunda Taskent Mimarlik ve Insaat Mühendisligi Enstitüsünden Dr. Ögr. Üyesi Nilufar Tukhboeva Özbekistan kentlerinde korunan mimari eserler, Otabek Abdurrazzoqov Özbekistan’da Türk mimarisinin koruma çalismalari, Yeditepe Üniversitesinden Prof. Dr. A. Gülçin Küçükkaya Osmanli öncesi ve Osmanli dönemi bina tipleri ve Trakya Üniversitesinden Ögr. Gör. Dr. Banu Gökmen Erdogan Edirne’deki vakif eserleri hakkinda sunumlar gerçeklestirdi.

Panelin ögleden sonraki oturumunda Mimar Sinan’in ustalik eseri Selimiye Camii’nin restorasyon proje müellifi Yüksek Mimar Acar Avunduk tarafindan özel bir sunum yapildi. Selimiye Camii rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerine dair ayrintili bir sunum yapan Acar Avunduk, dört yil süren projenin saha ve çizim asamalari hakkinda bilgi verdi.

Programda tartisma ve soru-cevap bölümünün ardindan Prof. Dr. Burcu Özgüven, Dr. Ögr. Üyesi Tülay Canitez ve Mimarlar Odasi Edirne Temsilciligi Yönetim Kurulu Baskani Cenk Ergüden tarafindan katilimcilara sertifikalari takdim edildi.

Çalistay, ikinci gününde Edirne’deki Osmanli mirasinin yerinde incelendigi alan gezileri ile devam etti.
Kaynak: İHA