Küçük Vali Sarmali'nin Ilk Talimati, Osmaniye'ye Planetaryum Yapilsin

Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinliklerinde makamini temsili olarak 3. sinif ögrencisi Tanem Sevim Sarmali’ya devretti. Vali Yilmaz’in vali olarak bir talimati olup olmadigini sormasi üzerine talimatlarini siralayan Sarmali, ilk olarak Vali Yardimcisi Adem Yilmaz’i arayarak Osmaniye’ye planetaryum yapilmasi talimatini verdi.

Küçük Vali Sarmali'nin Ilk Talimati, Osmaniye'ye Planetaryum Yapilsin
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri çerçevesinde Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz, Dede Korkut Ilkokulu 3. sinif ögrencisi Tanem Sevim Sarmali’ya temsili olarak valilik makamini devretti. Makama oturduktan sonra bir konusma yapan küçük vali Sarmali, “Sehitler Diyari Osmaniye’mizin valilik makamini bir günlügüne dahi olsa benim paylastigi ve bu imkâni bana sundugu için Valimiz Dr. Erdinç Yilmaz’a tesekkür eder saygilarimi sunarim. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açilisinin 102. yildönümü ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk çocuklarina hediye ettigi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini kutluyorum. Bu kocaman dünyada ülke sayisi çoktur oysaki hiçbirinin çocuk bayrami yoktur. ’Bugünün küçükleri yarinin büyükleridir. Vatani korumak çocuklari korumakla baslar.’ diyor Atatürk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini yurdumuzda her yil büyük bir coskuyla kutluyoruz. Ulusal egemenligimizin ve bagimsizligimizin mesalesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi 102 yil önce bugün açilmistir. 23 Nisan 1920’de Ankara’da yanan özgürlük ve bagimsizlik atesi her Türk çocugunun gönlünü aydinlatmistir. Bu ates sonsuza kadar sönmeyecektir. Bize bu cennet vatani hediye eden basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaslari, aziz sehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ülkemizin ve tüm dünya çocuklarinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini kutluyorum” dedi.

Sarmali’nin konusmasinin ardindan Vali Erdinç Yilmaz’in vali olarak bir talimati olup olmadigini sormasi üzerine “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere çizdigi Istikbal Göklerdedir” diyerek basladigi sözlerinin ardindan gökyüzünü, gezegenleri ve yildizlari taniyabilmek için Vali Yardimcisi Adem Yilmaz’i arayarak, Osmaniye’ye planetaryum yapilmasi talimatini verdi. Daha sonra Belediye Baskani Kadir Kara’yi arayan Sarmali, çocuklar için oyun alanlarinin çogaltilmasini istedi.

Ziyaret sonunda konusan Vali Yilmaz, "Sayin Valimiz çok basariliydi. Öyle güzel temsil etti ki gurur duydum. Tüm çocuklarimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini kutluyor saglikli, basarili ve mutlu bir gelecek temenni ediyorum” dedi.

Ziyarette Il Milli Egitim Müdürü Aydin Albak, Dede Korkut Ilkokulu Müdürü Mehmet Bereketoglu, Tanem’in Annesi Mine Sarmali ile ögretmeni Sorella Dönmez de yer aldi.
Kaynak: İHA