Kablolarini Çalani Ihbar Edene 20 Bin TL Ödül Verecek

Rize’nin Pazar ilçesinde Pazar Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Neset Çakir evinin insaatindan 100 bin TL degerindeki kablolari kesip kaçan hirsizlari gören ve ihbar edenlere 20 bin lira ödül verecegini açikladi.

Kablolarini Çalani Ihbar Edene 20 Bin TL Ödül Verecek
Olay, Kirazlik Mahallesinde Pazar Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Neset Çakir’a ait insaatta meydana geldi. Çakir’in kendi müstakil insaatina dösenen iç tesisat kablolari gece henüz kimligi belirlenemeyen hirsiz veya hirsizlar tarafindan sökülerek çalindi. Sabah insaata gelen çalisanlar kablolarin çalindigini fark ederek polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler insaatta yaptiklari inceleme sonunda kablo hirsizi veya hirsizlarini yakalamak için çalisma baslatti.

Insaattan çalinan kablolarin 100 bin lira degerinde oldugunu söyleyen Neset Çakir, hirsizlarin basina 20 bin lira para ödülü koydugunu açikladi.

Çakir yaptigi açiklamada, “Çalisanlarin haber vermesi sonrasi insaata gittigimizde kablolarin kesildigini bir kisminin da çalindigini gördük. Bu hirsizlarin yakalanmasini istiyoruz. Hirsizi bulana, görene, ihbar edene 20 bin lira para ödülü verecegim. Daha önce Arhavi’de bu hirsizlik olayi yasanmis ve 10 bin TL ödül verileceginin açiklanmasindan sonra duyarli vatandaslarin ihbari sonucu hirsizlar Ardesen’de yakalanmisti. Ben de 20 bin TL ödül koyuyorum” dedi.

Pazar TSO Baskani Neset Çakir, ihtiyaci olan birisinin bunu yapmasinin mümkün olmadigini ve organize bir hirsizlik ile karsi karsiya olduklarini da kaydederek, “Ihtiyaç sahibi biri gelip istese biz elbet yardimci oluruz. Oluyoruz da. Ama bu verilen zarar hirsizliktan da öte. Kablolar harap edilmis. Sökülüp yeniden takilacak. Vatandaslarimizdan duyarlilik bekliyorum. Bize ya da emniyet güçlerine bilgi versinler” diye konustu.

Kaynak: İHA