Is Insani Ulupinar Azerbaycan'da

Karabüklü is insani ve Türk Dünyasi Mühendisler ve Mimarlar Birligi Baskanligi Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Ulupinar, “Karabag ve Dogu Zengazurun Mimari Mirasinin Restorasyonu, Gelistirilmesi ve Korunmasi’ isimli uluslararasi konferansa katildi.

Is Insani Ulupinar Azerbaycan'da
Ulupinar, Azerbaycan Mimarlik ve Insaat Üniversitesi tarafindan düzenlenen “Karabag ve Dogu Zengazurun Mimari Mirasinin Restorasyonu, Gelistirilmesi ve Korunmasi” isimli uluslararasi bilimsel konferansa katildi.

Program bünyesinde Azerbaycan Sehir Salma Bakanligi, Olaganüstü Haller Bakanligina bagli Tikinti Nazirligi ve Ekonomi Bakanligi ile ikili görüsmeler yapildi.

Konferansla ilgili bilgi veren Ulupinar, Mayis ayinda Antalya da gerçeklestirecek olan Türk dünyasi Sehircilik Komisyonu toplantisina Azerbaycan’daki muhataplarini davet ederek ikili iliskileri güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Toplantida Sehircilik Komisyonu Baskani Cem Hakan Elmas, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Genel Müdür Yardimcisi Ahmet Bektas, Sehircilik Komisyonu üyesi-Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Daire Baskani Irsade Aydogdu Gürbüz Kültür ve Turizm Bakanligi Daire Baskani Emel Azizoglu ve Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Avukati Burcu Sökmen de yer aldi.
Kaynak: İHA