Dünya Çocuklari Eyüpsultan'da Iftar Sofrasinda Bulustu

AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, Eyüpsultan’da düzenlenen Dünya Çocuklariyla Iftar programinda yaptigi konusmada, “Çocuklarimiza daha güzel daha iyi daha adil bir dünya birakabilme amacimizi bugün vesilesiyle de zikretmek istiyorum” dedi.

Dünya Çocuklari Eyüpsultan'da Iftar Sofrasinda Bulustu


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri kapsaminda AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen iftar programinda dünya çocuklariyla bir araya geldi. Programa AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe’nin yani sira Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardimcisi Ismail Ergünes, AK Parti Il Baskanligi yöneticileri, AK Parti Eyüpsultan Ilçe Baskani Muhammet Vanlioglu ve davetliler katildi.

Eyüpsultan Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar programinda farkli irklardan yüzlerce çocuk bir araya gelerek, doyasiya eglendi. Düzenlenen programda Osman Nuri Kabaktepe çocuklarla tek tek kucaklasarak onlarin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutladi. Programda, Özbekistan, Azerbaycan, Kirgizistan ve Kazakistanli çocuklar, yöresel gösteriler yapti.

“Hem egemenligimizi hem de çocuklarimizin bayramini bir araya getirdigimiz bir gün”

Düzenlenen program sonrasi bir konusma gerçeklestiren AK Parti Istanbul Il Baskani Kabaktepe, “Öncelikle çocuklarimizi ben de alkisliyorum. 23 Nisan bizim için iki tane önemli anlam ifade ediyor. Bugünümüzde en büyük amiral gemilerinden kurucu irademizle temsil ettigimiz Büyük Millet Meclisimizin açilis yildönümü olmasi hasebiyle bizim için çok önemli bir gün. Ayni zamanda bugün bizim çocuk bayramimiz. Hem egemenligimizi hem de çocuklarimizin bayramini bir araya getirdigimiz bir gün. Biz de 23 Nisan vesilesiyle Türkiye’mizde misafir olan dünya çocuklariyla bir iftar edelim hem de 23 Nisan’i birlikte kutlayalim istedik” seklinde konustu

“Amacimiz çocuklarimiza daha güzel, daha adil bir dünya birakabilmek”

Programa yaklasik 25 ülkeden misafirin katildigini belirten Kabaktepe, “Yaklasik 25 farkli ülkeden çocuklarimiz var. Onlara da ailelerinde tesekkür ediyorum. Dünya çocuklara miras birakacagimiz bir anlayisla degil çocuklarimizdan emanet aldigimiz bir anlayisla yönetmeyi ve yasamayi hak etmesi bir gezegenimiz. Bu sorumlukla çocuklarimiza daha güzel daha iyi daha adil bir dünya birakabilme amacini bugün vesilesiyle de zikretmek istiyorum. Tüm çocuklara hem Türkiye’mizdeki hem Türkiye’mizde misafir olan dünya çocuklarimiza hem de dünyadaki tüm çocuklarimizin nese, huzur, mutlu bir yasam sürmesini bugün vesilesiyle temenni ediyorum. Yaklasik 600 üzerinde misafirimiz var. 23-24 ülkeden katilan çocuklarimiz var. Bir kismi yeni gelmis Türkiye’mize bir kismi Türkiye’mizde olan Afrika’dan da var Asya’dan da var Avrupa’dan da var, Balkanlar’dan var. Tüm ülkelerden çocuklarimiz var. Onlarin da kisa performanslarini izledik. Simdi onlarla beraber iftar yapacagiz” diye konustu.



“Böyle güzel bir bayram ortaminda bulunmak bizim için bir seref”

60 gündür Türkiye’de olan ve böyle bir etkinlige katildigi için mutlu olan Masarava Oksana, “Duygularimizi soracak olursaniz, duygularimiz karisik. Böyle güzel bir bayram ortaminda bulunmak bizim için bir seref. Biz çok mutluyuz su anda. Sizin çocuklarinizi tebrik etmek istiyorum. Ama tabi ki ayni anda üzüntü de hissediyoruz. Çünkü bizim birçok çocugumuz Ukrayna’da su anda. Bombalarin altinda. Siginaklarda. Kiminin suyu yok, kiminin yiyecegi yok. Onun için biz de biran önce bizim de çocuklarimiz barisçil bur ortamda bulunsun istiyoruz. Söyle bir ortamda olmak bizim için çok büyük bir mutluluk. Ben çok tesekkür etmek istiyorum bizi davet ettiginiz için. Biz 60 gün oldu buraya geleli ve biz ilk defa böyle güzel bir programa katiliyoruz çocuklarla. Çocuklarimiz için bir renk oldu. Senlik oldu. Onlari mutlu görmek bizim için çok önemli” dedi.



Bugün kendini iyi hissettigini söyleyen Vilademir Vasayev, “Bugün, ben kendimi iyi hissediyorum. Türkiye’de bugün güzel bir bayram tebrik ediyorum. Bayraminizi çok sevdim. Çok begendim. Davet için çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA