Bir Günlügüne Kargi Kaymakami Oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri çerçevesinde Kargi Kaymakami Abdulhamid Uyar, makam koltugunu 3’üncü sinif ögrencisi Yusuf Aköner’e teslim etti.

Bir Günlügüne Kargi Kaymakami Oldu
Kargi Kaymakami Abdulhamid Uyar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri çerçevesinde, koltugunu ’3’üncü sinif ögrencisi Yusuf Aköner’e teslim etti. Kaymakamlik makaminda gerçeklesen devir teslim töreninde konusan Kargi Kaymakami Abdulhamid Uyar bu gelenegin güzel bir gelenek oldugunu belirterek, "Hem bizlere hem de bizden sonraki nesillere bu milletin ve onun evlatlarinin kendisine düsen görevi her zaman hatirlatici bir mahiyette olan bir devir teslim töreni var. Bu gelenek dünyanin her hangi bir ülkesinde ya da milletinde yok’’ dedi.

Ilk olarak makamda hazir bulunan ilçe kurum müdürleri ile tanisan Kargi’nin minik kaymakami, kurumlar hakkinda müdürlerden bilgi aldi.

Kargi Müftüsü Mahmut Ulusahan, Kargi Nüfus Müdürü Bahattin Zeybek ve Özel Idare Müdürü Esra Çinar’a sorular soran Abdulhamid Uyar, çalismalar hakkinda bilgiler aldi.

Daha sonra basin mensuplarinin sorularini yanitlayan minik Kargi Kaymakam Yusuf Aköner, ilk talimatinin çocuklar ve gençler için ilçede daha çok etkinlik ve aktivite yapilmasi olacagini belirterek, "Çocuklar ve gençler için etkinlik ve aktivite yapilmasinin yani sira Park ve etkinlik alanlari ile oyun alanlarinin gelistirilmesi içinde güzel çalismalar yapilmasini planliyorum’’ diye konustu.

Günün sonunda Kargi Kaymakamligi’ndaki mesaisi biten Yusuf Aköner, makam araciyla evine birakildi.
Kaynak: İHA