Bayburt'ta Göçmen Çocuklarin 23 Nisan Sevinci

Bayburt’ta uluslararasi koruma altinda bulunan göçmen çocuklar 23 Nisan’i kutladi.

Bayburt'ta Göçmen Çocuklarin 23 Nisan Sevinci
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açilisinin 102. yil dönümü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’i çocuklara bayram armagan edisinin kutlandigi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami Bayburt’ta adina yakisir sekilde geçiyor.

Atatürk’ün, Türk çocuklarinin yani sira ayrim gözetmeksizin tüm dünya çocuklarina da armagan ettigi 23 Nisan yüzlerce ülkeden milyonlarca çocuga bayram sevinci yasatiyor. Türkiye’nin kucak açtigi ve dogduklari topraklardan uzak göçmen çocuklar ise kendilerine armagan edilen bayramin sevincini güvenli ellerde akranlari gibi coskuyla kutluyor.

Bayburt’ta uluslararasi koruma statüsüne sahip göçmen çocuklar 23 Nisan dolayisiyla Vali Cüneyt Epcim tarafindan agirlandi.

Valilik Toplanti Salonu’nda gerçeklesen kabulde Vali Epcim, göçmen çocuklarin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni tebrik etti.

Kendilerine nese ve enerji getirdiklerini belirttigi çocuklara tesekkür eden Vali Epcim, “Hepinizin bildigi gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami münasebetiyle bir aradayiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük vizyonuyla dünyada çocuklara armagan edilen ilk bayramda bir aradayiz. Sizleri cani gönülden seviyoruz. Devlet olarak sizlerle her zaman bir aradayiz.” dedi.

Göçmenlere Türkiye’ye gönülden bagliliklari dolayisiyla tesekkür ettigini söyleyen Vali Epcim, “Insanligin son adasi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne olan bagliliginiz, sadakatiniz dolayisiyla basta aileleriniz olmak üzere tüm çocuklarimiza minnet duyuyoruz, tesekkür ediyoruz.” diye konustu.

Vali Epcim, daha sonra düsüncelerini ögrenmek üzere çocuklara söz verdi. Ögrencilerin günlük ve okul yasamlarina iliskin bilgi aldi.

Bulusmada Kevser Seyed Juma isimli Afganistanli ögrenci 23 Nisan’i anlatan siirini okudu. Juma, siirinin ardindan tüm çocuklarin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutladigini söyledi.



Günün anisina çocuklarla hatira fotografi çektiren Vali Epcim, konuklarini çesitli hediyelerle ugurladi.
Kaynak: İHA