Amasya'da Yedikir Baraji'nin Kiyisi Tarimsal Üretime Kazandiriliyor

Amasya’da Yedikir Baraji’nin kiyisinda bulunan daha önce ekilmemis 835 dekarlik atil arazi tarimsal üretime kazandiriliyor. Ekim yapilacak alanda traktörün direksiyonuna geçip topragi süren Vali Mustafa Masatli, çiftçilere öncülük etti.

Amasya'da Yedikir Baraji'nin Kiyisi Tarimsal Üretime Kazandiriliyor
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in "Ekilmedik tek karis yer kalmamali" talimatina dikkat çeken Vali Masatli, alani traktör ile sürerek ekime hazir hale getirilmesine katki sagladi. Traktörü ustalikla kullanan Mustafa Masatli, “Benim ailem tarim ve hayvancilikla ugrasiyordu. Özellikle üniversite döneminde ve öncesinde sürekli traktörün üzerindeydik. Bu traktörler o zamana göre çok daha modern ve sürmesi kolay” dedi.



"Son yillarda yapildigi kadar destek hiç görmedim”

Bu alanda seker pancari ve ayçiçegi ekiminin gerçeklestirilecegini belirterek elma, kiraz, hünnap gibi meyvelerin üretiminin yogun olarak yapildigi kentte soya, nohut, ayçiçegi, çilek ile cennet hurmasi gibi ürünlerin yetistiriciligini projelerle desteklediklerini vurgulayan Masatli, “Tecrübeli bir idareciyim. Devlet içerisinde 28 yilimi tamamladim. Son yillarda yapildigi kadar destek hiç görmedim” diye konustu.

Uzunoba köyünde çiftçilerle birlikte çilek fidesi diken Masatli’nin incelemelerine Il Tarim ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin ile diger yetkililer de katildi.

Kaynak: İHA