Afyonkarahisar'da 23 Nisan Coskusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami tüm yurtta oldugu gibi Afyonkarahisar’da da çesitli törenlerle coskuyla kutlandi.

Afyonkarahisar'da 23 Nisan Coskusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalari Prof. Dr. Veysel Eroglu Spor Salonu’nda ögrencilerin hazirladigi programlarla gerçeklestirildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan program ögrencilerin gösterileri devam etti. Naime Gevher Anaokulu ögrencilerinin hazirladigi gösteri büyük begeniyle izlendi. Maresal Fevzi Çakmak Ortaokulu ögrenci korusunun da seslendirdigi sarkilar begeniyle dinlenirken, izleyiciler tarafindan alkislandi. Bir çok okulun yaptigi gösteriler törene büyük renk katti.

“Çocuklarimiz ülkemizin gerçek hazineleridir”

Binlerce kisinin izledigi kutlama törenin açilis konusmasini Il Milli Egitim Müdürü Metin Yalçin gerçeklestirdi. 23 Nisan’in çocuklara hediye edilmis en büyük bayram oldugunu ifade eden Müdür Yalçin konusmasina söyle devam etti:

“Siz çocuklarimizdan beklentimiz bu armaganin degerini bilin. Çok çalismaniz dürüst, gayretli, basarili, insani degerlere sahip topluma yararli bireyler olmalisiniz. Biz yetiskinlerin en büyük görevi de sizlere bu yolda rehberlik edip yol göstererek sizlere imkan olusturmak sizleri milli ve manevi degerlerinize kültürel mirasimiza sahip çikarak onunla tanitarak vizyon sahibi bireyler olarak sizleri yetistirmektir. Çocuklara önem vermek her ne kadar öz benlikleri için önemliyse de bir o kadar ülkemiz ve dünyamizin gelecegi için de önemlidir. Çocuklarimizin insanligin ve ülkemizin otak umudu, gelecegi ve gerçek hazineleridir.”

Tören sonunda Vali Gökmen Çiçek ve diger protokol üyeleri yarismalarda dereceye giren ögrencileri ödüllendirdi. Törene Gökmen Çiçek’in yani sira, Belediye Baskani Mehmet Zeybek, Ikmal ve Garnizon Komutani Tugg. Osman Alp, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakas, daire müdürleri, STK temsilcileri, okul müdürleri, ögretmenler, vatandaslar ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA