Tasova'da Ögrenciler Baskanlik Koltugunu Devraldi

Amasya’nin Tasova ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri çerçevesinde, belediye baskanligi makamini ögrenciler devraldi.

Tasova'da Ögrenciler Baskanlik Koltugunu Devraldi
Tasova Belediye Baskani Bayram Öztürk’ün makam koltugunu devralan Cumhuriyet Ilkokulu 3. sinif ögrencileri Miray Önal ve Kaya Köstereli, baskanlik koltugunu 1 günlük devralarak birim amirlerine çesitli talimatlar verdi. Minik Baskan Miray Önal, “Öncelikle, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün biz çocuklara armagan ettigi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutluyorum. Bize emanet edilen bu bayram için Atatürk’e tesekkür ediyor, saygi ve rahmetle aniyorum. Böylesine önemli bir günde burada sizlerle olmaktan çok mutluyum. 23 Nisan Günü için belediye baskanligi makamini bir günlügüne devraldim. Baskanimiza tesekkür ediyorum. Ülkemizin ileri gitmesi için canla basla çalisacagimiza, devletimizi vatanimizi koruyacagimiza söz veriyoruz" dedi.

Tasova Belediye Baskani Bayram Öztürk ise “Çocuklar gelecegimizin teminatidir. Bu millet hiçbir zaman özgürlügünden taviz vermeden, inandigi degerler üzerine mücadele etmis, esareti asla kabul etmemis ve Milli mücadele ile bu vatani bize emanet etmislerdir. Yüz yillik hesabi sürdürmeye çalisanlar bilsinler ki, ecdadimiz gibi siz degerli çocuklarimiz ve gelecek nesillerimizde bu millet, vatan ve bayrak için çalisacaklardir" ifadelerini kullandi.

Baskan Öztürk’ün konusmasindan sonra koltugunu devrettigi Miray Önal ve Kaya Köstereli’ye tesekkür ederek fotograf çekimiyle töreni sonlandirdi.
Kaynak: İHA