Ramazan'da Evsizler Unutulmadi

Bitlis Müftülügü ve cami görevlileri koordinesinde Ramazan ayi münasebetiyle yurtta kalan ögrencilere ve evsizlere iftar verildi.

Ramazan'da Evsizler Unutulmadi
Bitlis Il Müftülügü sokakta yasayan evsiz vatandaslari Tarihi Ulu Camii’nde bir araya getirdi. Tarihi Ulu Cami avlusunda hayirsever vatandaslar tarafindan gerçeklestirilen programa, yaklasik 120 ihtiyaç sahibi katildi.

Ulu Cami Imam Hatibi Muhammed Ece’nin okudugu ezan ile birlikte bütün davetliler iftarini açti.

Iftar programindan sonra davetliler ile birlikte teravih namazi kilindi.

Bitlis Il Müftü Yardimcisi Abdullah Temizkan, davetlilere yaptigi konusmada, “Bizleri bu ulu mabedin altinda bulusturan Rabbime hamd olsun. Cenab-i Allah Ramazan-i Serif-i vesile kilarak bizi burada bir araya getirdi. Cenab-i Allah tuttugumuz oruçlari kabul etsin. Rabbim birlik ve beraberligimiz daim etsin. Bugün bu manzaranin olusmasina vesile olan basta buradaki cami görevlilerimiz olmak üzere katki sunan hayirseverlerden Allah razi olsun. Insallah bugün iftarimizi burada açacagiz. Cenab-i Allah Ramazani dolu dolu yasamayi ve burada bulustugumuz gibi bayramda da bir araya gelmemizi nasip eylesin. Iftar vakti dua etmeyi de unutmayalim. Özellikle Mescid-i Aksa’da, Filistin’de ve farkli Islam cografyalarinda zor durumda olan kardeslerimizi de unutmayalim. Imkanlarimizi Ramazan boyunca mutlaka ihtiyaç sahibi olan mümin kardeslerimizle paylasmayi unutmayalim. Cenab-i Allah kabul buyursun” dedi.

Kaynak: İHA