Otizmli Bireylere Köpekli Terapi

Konyaalti Belediyesi Sivil Savunma Servisi, otizmli bireylerin hem köpek korkusunu yenmesi hem de keyifli vakit geçirmesi için egitimli köpekler ile gösteri düzenledi.

Otizmli Bireylere Köpekli Terapi
Konyaalti Belediyesi, otizmli gençlere yönelik renkli ve verimli bir etkinlige imza atti. Akdamlar Mahallesi’nde bulunan ve daha önce Konyaalti Belediyesi tarafindan restore edilerek yeniden hizmete açilan ‘Bizim Otizm Köyü’nde egitim alan gençler için köpekli egitim verildi.

Konyaalti Belediyesi bünyesinde arama-kurtarma ve gösterilerde sik sik yer alan Zeyna ve Lucy isimli köpekler, bu kez otizmli bireyler için sahaya çikti. Uzman egitmenlerin yönlendirdigi köpeklerin gösterisini büyük bir keyifle seyreden otizmli gençlerin sevinci renkli görüntülere sahne oldu. Köpek korkusu bulunan bazi gençler, ögretmenleri ve köpek egitmenlerinin de yardimi ile hayatlarinda ilk kez bir köpege dokunma ve sevme heyecanini yasadi.

“Is birligimiz devam edecek”

Isi geregi sik sik sivil savunma, arama-kurtarma ve benzeri egitimlere katildigini söyleyen Konyaalti Belediyesi sivil Savunma Servisi personeli Sinan Toprak, otizmli bireylerin terapisine yardimci olmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Köpek korkusu olan gençlerin bu fobilerini yendiklerine inandigini söyleyen Toprak, bölgelerinde bulunan otizm okulunda rehabilitasyon geregi bazi çalismalar yürüttüklerini söyledi.

Ögrencilere güzel bir terapi sagladiklarini söyleyen Toprak, “Bununla ilgili ögretmenlerimizin geri dönüsleri de olumlu ve saglikli oldu. Bu etkinligin kahramanlari elbette köpeklerimizdir. Zeyna ve Lucy ile halkimiza daha iyi hizmet vermek istiyoruz” seklinde konustu.



“Köpek korkusunu yendiler”

Otizmli çocuklar için hayvanlarla terapinin çok önemli oldugunu belirten Antalya Otistik Bireyler Spor Kulübü Dernegi Baskani Perihan Bal, köpek korkusu olan ögrencilerin, Konyaalti Belediyesi’nin düzenledigi etkinlik ile yendigine inandigini söyledi.

Etkinlik için belediyeye tesekkür eden Bal, “Çocuklarimizin bu etkinlikte köpek korkusunu yendigine inaniyorum. Çünkü köpeklere dokunarak sevmeye çalistilar. Bu yüzden, etkinligi gerçeklestiren Konyaalti Belediyesi ve egitmenlere tesekkür ediyorum’’ dedi.

Ögrencilerinin, tanimadiklari bir köpege ilk kez dokunduguna dikkat çeken ögretmen Ülkay Atalay ise gösteri yapan Zeyna isimli köpegin çocuklara çok güzel tepkiler verdigini söyledi.



“Onlar için ne yapsak az”

Otizmli bireylerin yasamlarina dokunabildikleri için mutlu olduklarini dile getiren Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, Akdamlar Mahallesi’nde kurulan Bizim Otizm Köyü’nün yapim asamasinda da ellerinden gelen destegi verdiklerini belirtti.

Otizmli bireyleri hiçbir zaman yalniz birakmadiklarini ifade eden Esen, “Otizmli çocuklar bizim canimiz. Onlar için ne yapsak az. Onlarin gözlerindeki sevinci görünce bizler de en az onlar kadar mutlu oluyoruz. HayatPark içerisinde yapimina devam ettigimiz otizm merkezimizde kendileri ve aileleri için çok daha güzel seyler yaparak yanlarinda olmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA