Mersin'de Örtü Alti Kavun Hasadi Basladi

İçel’in Silifke ilçesinde örtü alti kavun hasadi basladi.

Mersin'de Örtü Alti Kavun Hasadi Basladi
Silifke’de üretilen ve hasadina baslanan kavun, 15 ile 17 liradan satiliyor. Bu yil birkaç serada üretimi yaptiklari 1,5 dönümlük kavun serasindan 12 ton ürün beklediklerini belirten çiftçi Ramazan Ercan, ürettikleri kavunlarin tüccarlar araciligiyla yurt içinde tüketildigini, hatta komisyoncularin da sirada bekledigini ve kendi aralarinda kavunlari almak için yaristiklarini kaydetti.

Bir kavunun ortalama 1,5 ila 3 kilo geldigini vurgulayan Ercan, fiyatlarin da iyi olmasiyla yüzlerinin güldügünü ve tüm çiftçilere serada kavun üretimi yapmalarini tavsiye ettigini söyledi.



Talebin lezzetli aromasi ve cinsi nedeniyle büyük önemi oldugunu vurgulayan Ercan, Canlet cinsi kavunun birinci hasadinin nisan ayinin ilk haftasinda basladigini, son hasadinin ise haziran ayinda yapilacagini kaydetti.

Domates kadar büyük dallari olan kavunun kaliteli olmasi için bir fidandan üç kavun alindigini anlatan Ercan, kavunun biraz küçük oldugunu fakat lezzeti ve aromasinda bir degisiklik olmadigini belirtti.

Atayurt Komisyoncular Dernegi Baskani Ali Türer ise yaptigi açiklamada, ilçe genelinde 50 dönüm arazide dikimi yapilan kavundan 400 ton ürün beklediklerini, bunun 15 dönümünün örtü altinda yetistirildigini kaydetti.

Kaynak: İHA