Kütahya'da Bagimlilikla Mücadele Çalistayi

Kütahya Valisi Ali Çelik, bagimliligin toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren halk sagligi sorunu oldugunu söyledi. Toplumsal gelisim ve dinamigin gençler üzerinden kurgulanacagina dikkat çeken Vali Çelik, “Hayatin bir sonraki asamasini zihinsel ve bedensel saglikli olarak devam ettirdigimiz takdirde daha iyi bir gelecegi kucaklayacagimiz konusunda tereddütlerimiz yok” dedi.

Kütahya'da Bagimlilikla Mücadele Çalistayi
Madde bagimliligi hakkinda farkindalik kazandirilmasi amaciyla Kütahya Valiligi himayesinde, Il Saglik Müdürlügü tarafindan düzenlenen çalistayda; alkol, tütün, uyusturucu ve davranis bagimliliklarinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Vali Ali Çelik, bagimliligin toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren halk sagligi sorunu oldugunu söyledi.

Toplumsal gelisim ve dinamigin gençler üzerinden kurgulanacagina dikkat çeken Vali Çelik, “Hayatin bir sonraki asamasini zihinsel ve bedensel saglikli olarak devam ettirdigimiz takdirde daha iyi bir gelecegi kucaklayacagimiz konusunda tereddüdümüz yok” diye konustu.



Alo 191 uyusturucu ile danisma ve mücadele destek hatti

Bagimlilikla mücadelenin Kütahya’da etkin yürütüldügünü ve olmasi gereken kurumsal organizasyonun mevcut olduguna dikkat çeken Vali Çelik söyle konustu: “Bagimliliktan kurtulmak isteyen bireyler ve aileler, il merkezimizde Kütahya Merkez Toplum Sagligi Merkezi bünyesinde hizmet veren Merkez Saglikli Hayat Merkezi ve Yesilay Danismanlik Merkezinden; Gediz, Simav ve Tavsanli ilçelerimizde ise Saglikli Hayat Merkezlerinden yüz yüze destek alabilirler. Ayrica Alo 191 Uyusturucu ile Danisma ve Mücadele Destek Hatti ile de danisma hizmetinden faydalanabilirler. Evliya Çelebi Egitim ve Arastirma Hastanesi bünyesinde Ayaktan AMATEM birimimiz var. Birimden 197 hasta 793 muayene basvurusu yaparak, 61 denetimli serbestlige tabi vatandasimiz 85 muayene basvurusu yaparak hizmet aldi. 2021 yilinda Bagimlilik Danismanlik Merkezimiz 90 bireye danismanlik hizmeti verdi ve bu kisilerin takipleri devam ediyor. Kütahya Yesilay Danismanlik Merkezi (YEDAM) tarafindan bagimli 135 bireye hem arinma hem de maddeyi birakma sürecinde ücretsiz psikolojik ve sosyal destek hizmeti verilmis, takipleri devam etmektedir. Kütahya Belediyesi bünyesinde Uyusturucu Ile Mücadele Merkezi (UMER) madde bagimliligi ile mücadele çerçevesinde bagimli ve bagimli yakinlarina motivasyonel görüsmeler yapilmistir. Bu çerçevede 25 kisiye ulasilmistir.”

Kütahya il genelinde mevcut bagimliliklar ile ilgili tespit edilen sorunlarin ve çözüm önerilerinin görüsüldügü çalistaya Vali Ali Çelik’in yani sira Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, DPÜ Rektörü Kazim Uysal, Cumhuriyet Savcisi Ahmet Kurt, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Murat Kirbaç, Il Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Il Saglik Müdürü Mehmet Ersan ile ilgili kurum ve STK’larin yetkilileri katildi.

Kaynak: İHA