Kaçak Inci Kefali Avlayanlarla Mücadele Basladi

Van Tarim ve Orman Il Müdürlügü tarafindan kiralanan 12 araç, inci kefali av yasagi süresince çalisma yapacak güvenlik personeline dagitilarak koruma çalismalari fiilen baslatilmis oldu.

Kaçak Inci Kefali Avlayanlarla Mücadele Basladi
Dünyanin en büyük sodali gölü olan Van Gölü’nde yasayabilen endemik tür olan inci kefali baligi için 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasinda uygulanan av yasagi dönemi sürüyor. Van Gölü Havzasi’nda yaklasik 15 bin kisinin ekmek kapisi olan inci kefallerin av yasagi çerçevesinde kaçak avcilarla mücadele basladi.

Bu çerçevede Tarim ve Orman Il Müdürlügünce kaçak avcilarla mücadele eden güvenlik güçlerine Van Gölü kiyisinda araç teslimati yapildi.

“Fiilen mücadeleye basladik”

Konuya iliskin konusan Van Tarim ve Orman Il Müdürü Ibrahim Görentas, 3 ay boyunca sürecek av yasagi sürecinin basladigini animsatti. Av yasagi boyunca sahada kendilerine destek olacak güvenlik güçlerine araç teslimatini yaparak, fiilen mücadeleye basladiklarini ifade eden Il Müdürü Görentas, “Geçen yil çok basarili bir çalismamiz oldu. Bu çalismalar çerçevesinde 700’ün üzerinde denetim yaptik. Bu çerçevede yaklasik 80 ton balik ele geçirdik. 400 bin TL civarinda da idari para cezasi uyguladik. Van baligini gelecek nesillere tasimak anlaminda bilinçlendirme çalismalari yapildi. Bu yil ilimizde sahil güvenligin kurulmasi denetimlere büyük bir etkinlik kazandiracaktir. Bakanligimizin bize temin ettigi ödenekle 12 araç alip jandarma, emniyet, ilçe müdürlüklerine, sahil güvenlige teslim ettik. Araçlarin akaryakit ve kirama giderlerini ise bakanligimiz karsilamaktadir” dedi.

Kaynak: İHA