Hatay'da Çiftçilere 75 Ton Gübre

Hatay Büyüksehir Belediyesinin hayata geçirdigi kirsal kalkinma projesi kapsaminda üretilen 75 organomineral gübre daha çiftçilere ulastirildi.

Hatay'da Çiftçilere 75 Ton Gübre
Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Doç. Dr. Lütfü Savas, ‘Çiftçiye Destek Topraga Nefes ve Ürüne Bereket’ sloganiyla 4 yil önce basladiklari projede bugüne kadar üreticiye, 150 ton organomineral gübre ulastirdiklarini söyledi.

Savas, “Yaklasik 4 yil önce basladigimiz ve 11 bin çiftçimize hem tohum hem fidede destek verdigimiz projemizde simdi de gübre destegi vermenin kivancini yasiyoruz. Hatay’da ekilmedik toprak, basilmadik arazi kalmasin. Herkes kendi topragini en efektif sekilde eksin. Girdi masraflari artan çiftçilikte üreticilerimiz magdur olmasin. Bizimle birlikte Hatay’daki bereket artsin. Çiftçilerimiz kendi cografyasinda yasamaya, üretmeye devam etsin. Kendi kendine yeter bir halde gelecegini hazirlasin” dedi.

Baskan Savas’in ziyaret ettigi üretim tesisinden yaklasik 75 ton organomineral gübre Kirikhan, Kumlu ve Reyhanli’ya dogru yola çikti.

Gübrelerin dagitim yerlerinden biri de Kirikhan’in Kazkeli Mahallesi oldu. Onlarca ton gübre mahalle muhtari Mustafa Tüfek ve çiftçiler tarafindan karsilandi.

Kazkeli Mahallesi Muhtari Abdurrahman Tüfek, üretilen taban gübresinin maliyetinin cazip oldugu için çiftçiler tarafindan talep edildigini belirterek Baskan Lütfü Savas’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA