Ayçiçegi Üreticilerine Gübre Dagitiliyor

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, yaglik ayçiçegi yetistiriciligi yapan 500 üreticiye 360 ton yüzde 50 hibeli gübre destegi sagliyor.

Ayçiçegi Üreticilerine Gübre Dagitiliyor
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, sivi yag üretiminin artirilmasi ve tarimsal üretimin kesintisiz devam etmesi için hayata geçirdigi, "2022 Ayçiçegi Yetistiriciligini Destekleme" projesi çerçevesinde, yaglik ayçiçegi yetistiriciligi yapan 500 çiftçiye 360 ton yüzde 50 hibeli gübre destegi veriyor. Büyüksehir Belediyesi Muhtarlik Isleri Dairesi Baskanligi Tarimsal Hizmetler Sube Müdürlügünce yürütülen ve Kocaeli’nin önemli kirsal kalkinma hamlelerinden biri olan proje ile siviyag üretiminin artirilmasi, ithalatin en aza indirilmesi ve çiftçilerin gelir düzeyinin artirilmasi amaçlaniyor.

Kandira’da çiftçilik yapan Ersin Altas, Büyüksehir Belediyesi’nin yüzde 50 hibeli gübre destegi verdigi için, yaklasik 40 dönüm araziye ayçiçegi ekecegini dile getirdi. Desteklerin çiftçiler için çok önemli oldugunu vurgulayan Altas, "Üreticiler olarak Büyüksehir Belediyesi’nden çok memnunuz. Daha önce de mazot destegi almistim. Tahir baskanimiz mazot destegini devam ettirirse çok güzel olur. Bu destegi devam ettirirse, çiftçi daha çok ekim yapar" dedi.

Kaynak: İHA