AFAD Simülasyon Tirinda Deprem Egitimi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri çerçevesinde Edirne’ye gelen AFAD deprem simülasyon tiri, çocuklar tarafindan yogun ilgi gördü.

AFAD Simülasyon Tirinda Deprem Egitimi
Edirne Il Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlügü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri çerçevesinde kente gelen deprem simülasyon TIR’inda çocuklari agirladi. Çocuklarda deprem bilincini arttirmak amaciyla sehirleri dolasan deprem simülasyon TIR’inin, yeni duragi Edirne Kent Ormani oldu. Tiri ziyaret eden çocuklar Düzce, Elazig, Marmara ve Van Depremi gibi depremleri TIR’da birebir deneyimlerken, alinacak önlemler konusunda da uzmanlardan egitim aldi.

Edirne AFAD Il Müdürlügü’ne bagli Deprem Simülasyon tiri hem çocuklar hem de vatandaslar tarafindan yogun ilgi gördü.

Uzmanlarindan önce deprem aninda alinacak önlemler hakkinda bilgi alan ögrenciler, daha sonra ise simülasyon tirinda depremi birebir yasadi.

Amaçlarinin çocuklara deprem bilincini asilamak oldugunu söyleyen AFAD Gönüllüsü Elif Bekler, deprem aninda alinmasi gereken önlemler hakkinda bilgilendirmeler yaptiklarini aktardi.

Depremlerden en siddetlisinin Marmara Depremi oldugunu belirten Bekler, 7.6 büyüklügünde yasanan depremin yikici etkiler biraktigina degindi.

Tiri ziyaret eden ögrencilerden Resmiye Dagdelen, burada ögrendigi faydali bilgileri evde ailesine de anlatacagini ve güzel bir deneyim kazandigini söyledi.



Ögrencilerden Sirma Balgalmis, deprem aninda yapilmasi gerekenleri ögrendiklerini ve bu bilgilerin çok fayda saglayacagini belirtti.

Tirda önce teorik egitim verildi.

Ardindan deprem sarsintisi, yasatilarak anlatildi.

Simülasyon Tiri 22-23-24 Nisan’da Edirne Kent Ormani, 25-26 Nisan’da Trakya Üniversitesi Balkan Yerleskesi ve 27-28 Nisan’da Kesan’da vatandaslarla bulusacak.
Kaynak: İHA