2 Yillik Hasret Son Buldu

Fatih Hirka-i Serif Camii’nde bulunan, Peygamber Efendimiz (Sallallahü teala aleyhi ve sellem)’in Veysel Karani’ye hediye ettigi ve salgin nedeniyle 2 yildir kapali olan Hirka-i Serif vaka sayisindaki düsüsle birlikte yeniden ziyarete açildi. Hirka-i Serif’i ziyaret eden vatandaslar duygu dolu anlar yasadi. Vatandaslarin olusturdugu yogunluk ise havadan görüntülendi.

2 Yillik Hasret Son Buldu
Peygamber Efendimiz (Sallallahü teala aleyhi ve sellem)’in vasiyeti üzerine Veysel Karani’ye birakilan önemli kutsal emanetlerden biri olan Fatih’teki Hirka-i Serif Camii’nde muhafaza edilen Hirka-i Serif korona virüs tedbirleri çerçevesinde 2 yildir ziyaret edilemiyordu. Her yil Ramazan ayinin ilk cumasinda ziyarete açilan Hirka-i Serif’in bu yil da ziyarete kapali olacagi belirtilmisti. Ancak vaka sayisindaki düsüsle birlikte Hirka-i Serif’in ziyarete açilmasina karar verildi.

Hirka-i Serif dualarla yeniden ziyarete açildi. Hirka-i Serif Camisi’nin bahçesinde düzenlenen törene, Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Fatih Belediye Baskani M.Ergün Turan, Il Kültür ve Turizm Müdürü Coskun Yilmaz, Fatih Kaymakami Kaan Peker ve çok sayida vatandas katildi.

Dua okunmasinin ardindan 2 yillik hasret sona erdi ve Hirka-i Serif ziyarete açildi. Ziyaret sirasinda vatandaslar duygu dolu anlar yasadi. Hirka-i Serif’i ziyarete gelenler cami girisinde olusturdugu yogunluk havadan görüntülendi. Hirka-i Serif, 29 Nisan’a kadar ziyarete açik olacak.

"Çok mutluyuz"

Ziyarete 9 yasindaki çocuguyla birlikte Leyla Kahraman, "Bagcilar’dan geliyorum. Sahurdan beri uyuyamadim. Çok heyecanliyim. Allah böyle bir hastalik göstermesin. Allah tuttugumuz oruçlari kabul etsin. Kosa kosa geldik. Bu güzel ani bekliyordum" dedi.

9 yasindaki Ömer Faruk Kahraman ise çok mutlu oldugunu Peygamber Efendimiz (Sallallahü teala aleyhi ve sellem)’i çok sevdigini söyledi.



Nihat Sayitogullari ise, "Allah bizi bir dahaki Ramazan’a eristirsin. Bu güzel atmosferi çok özledik" diye konustu.

Kaynak: İHA