Tokat OSB'de Korkutan Heyelan
Tokat Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) meydana gelen heyelan sonrasinda insaat halindeki bir fabrikanin istinat duvari yikildi. Yaklasik 200 kisinin çalistigi bir tekstil fabrikasinin ise bosaltilmasi gündemde.

200’den fazla kisinin çalistigi fabrikanin bosaltilmasi gündemde
Tokat Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ali Çelik, bir fabrika alaninda hafriyat çalismasi sonrasinda son dönemde ciddi yagislarin da etkisiyle heyelan meydana geldigini kaydetti.
Bölgede toprak kaymasinin devam ettigini belirten Baskan Çelik, “Su anda ihracat yapan, uzun zamandir çalisan yaklasik 200’den fazla insani istihdam eden bir fabrikanin hemen acil bosaltilmasi gündeme geldi. Fabrikayi bosalttigimiz zaman üretimi nereye kaydiracagiz? O firmanin zararlarini nasil telafi edecegiz? Bir taraftan bunun sikintisi var. Diger taraftan hala hazirda tekstil çalisanlarin can güvenligi söz konusu. Iste bütün bunlarin arasinda hiç kimseyi magdur etmeyecek bir çözüm üretmeye çalisiyoruz. Birkaç gündür sürekli toplantilar yapiyoruz. AFAD geldi, raporlarini tuttu. Bugün tekrar bir daha konuyu gündeme getirecegiz. Acil yapmamiz gereken seyleri konusacagiz” dedi.
Baskan Çelik, heyelanin birkaç sebebi olduguna dikkat çekerek, “Bir defa bölgenin buna yapisal olarak müsait olmasi. Ikincisi fabrika arazisi olarak tahsis edilen yerlerin yani zamaninda ‘burasi fabrika arazisi olarak tahsis edilebilir’ diye çok ciddi birtakim mühendislik, zemine etüt çalismalari yapilmadan buralarin sanayi parseli olarak açilmasi. Bütün bunlarin sonrasinda hem heyelanli bölgenin üst tarafinda bir çalismanin olmasi, hem alt tarafinda fabrika arazisi için bir hafriyat çalismasinin olmasi. Bu arada da ciddi yagislarin olmasi. Bu üç sebep hareketliligi tetikledi diye düsünüyoruz” diye konustu.
