Ögrenciler Hem Egleniyor, Hem Ögreniyor

Yozgat’in Bogazliyan Ilçesi, Bogazliyan Fatih Ilkokulu tarafindan “Web”lebi ile “Eglenerek Ögreniyorum” e-Twinning Projesi dahilinde ögrenciler oyunlarla ögrenme firsati buluyor.

Ögrenciler Hem Egleniyor, Hem Ögreniyor
Proje ile 7-11 yas grubu ögrencilerinin web 2.0 araçlarini derslere entegre ederek kullanabilmelerini hedefleniyor. Fatih Ilkokulu e-Twinning projesindeki 10 Türk ve 2 yabanci okul arasinda yer aliyor.

Yürütülen çalisma hakkinda bilgi veren Fatih Ilkokulu Sinif Ögretmeni Meliha Dogan, projenin amacini su sekilde özetledi: e-Twinning Projesi dahilinde yürütülen ve 10’u Türk, 2’si yabanci ülke okulunun katildigi programla ögrenci oyunlarla ögrenme firsati buluyor.

“Projenin amaci, ilkokul ögrencilerine eglenerek, oyunlarla ögrenme firsati sunmaktir. Her ay için belirlenen etkinlikler belirli gün ve haftalarla iliskilendirilerek ögrenme saglanacaktir. Okuma, yazma, anlama, drama, boyama, yarisma, kesme. yapistirma, origami, krigami, ebru çalismalari, sanat çalismalari, çevre etkinlikleri, gezi etkinlikleri organize edilecektir. Geri dönüsüm, degerler egitimi ve Web 2.0 araçlari etkinliklerde kullanilacaktir. Proje sonunda süreç boyunca yapilan etkinlikler çesitli platformlarda paylasilacaktir.”

Fatih Ilkokulu Sinif Ögretmeni Meliha Dogan; “Proje ile; 21 yy. becerilerinin kazandirilmasi ve ögrencilerin gelisen teknolojiye uyum saglamalari amaciyla her ay, hafta hafta farkli Web2.0 araçlari ile ilkokul müfredati iliskilendirilip, ögrencilerin gelisen teknolojiye uyum saglayabilmeleri, Web 2.0 araçlarini derslere entegre ederek kullanabilmeleri ve eglenerek ögrenebilmeleri hedefleniyor.” dedi.

Kaynak: İHA