Muhtarlar 'Sifir Atik' Için Yaristi

Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu’nun talimatlari ile sifir atik kampanyasina farkindalik olusturmak amaciyla “Muhtarlar Atik Toplama” yarismasi düzenlendi.

Muhtarlar 'Sifir Atik' Için Yaristi
Tokat’ta sifir atik kampanyasina destek vermek amaciyla yapilan yarismada geçtigimiz yilin son 6 ayinda 2 ton elektronik atik toplandi. Bu yilin ilk 2 ayinda ise bin 200 kilogram atik toplanarak geri dönüsüme katki saglandi. Tokat Belediyesi Hidirlik Sosyal Tesislerinde muhtarlarla bir araya gelen Baskan Eroglu, “Muhtarliklarimiz atik pil, atik florasan, atik elektronik ve atik bitkisel yag toplama noktasi oldu. 2017 yilinda Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin baslattigi Sifir Atik Projesine Tokat Belediyesi olarak destek vermekteyiz. Tokat Belediyesi olarak sifir atik projesi dahilinde farkindaligin olusmasi için 42 mahalle muhtarimiz ile atiklarin kaynaktan ayri toplanmasi konusunda isbirligi yapmaktayiz. Vatandaslarin atiklarini muhtarliklara götürmeleri ile tüm mahallelerde atiklarin kaynagindan ayri toplanmasi saglanmaktadir. Muhtarlarimiz çevreye duyarli ve koruyucu çalismalara imza atarken her geçen gün geri dönüsüme destek veren vatandas sayimiz artmaktadir” dedi.

Baskan Eroglu, 6 ayda “Muhtarlar Elektronik Atik Için Yarisiyor” kampanyasinda geçtigimiz yil 2 ton elektronik atik toplayarak çevre kirliligini önlediklerini belirterek, “Bu yil da ilk 2 ayda bin 200 kg atik toplandi. Kampanyaya destek veren tüm hemsehrilerimize ve çok kiymetli muhtarlarimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.

Baskan Eroglu, program sonrasinda dereceye giren muhtarlara plaket ve hediyelerini takdim etti.
Kaynak: İHA