Hitit Üniversitesi'nin Iki Erasmus+ Gençlik Programi Projesi Kabul Edildi

Hitit Üniversitesi tarafindan engelli bakimi ve medya okuryazarligi alanlarinda hazirlanan iki proje, Erasmus+ Gençlik çerçevesinde desteklenmeye hak kazandi.

Hitit Üniversitesi'nin Iki Erasmus+ Gençlik Programi Projesi Kabul Edildi
Proje Koordinasyon ve Yönlendirme Ofisi ile Teknoloji Transfer Ofisi tarafindan Engelli Bakimi ve Rehabilitasyon programi çerçevesinde hazirlanan, “Don’t Hinder Me!” ile Ortadogu Arastirmalari Merkezi’nin yürütücülügünü üstlendigi ve Üniversitemizin de ortaklari arasinda yer aldigi “Fake News: Tackling Discrimination” projeleri, Erasmus+ Gençlik çerçevesinde kabul edildi.

Hitit Üniversitesi yürütücülügünde gerçeklestirilecek olan “Don’t Hinder Me!” projesinde, Ispanya, Litvanya, Bulgaristan, Hollanda, Fransa ve Romanya olmak üzere 6 farkli ülkeden ortaklar yer aliyor. Engelli bakim personeli olacak genç bireylere hem farkindalik hem de yeni bakis açisi kazandirilmasinin hedeflendigi proje çerçevesinde, Türkiye ve Avrupa’da engelli bireylere yönelik yapilan iyi uygulamalarin tespit edilerek karsilikli aktarilmasi planlaniyor.

Üniversitenin ortak olarak yer aldigi, Ortadogu Arastirmalari Merkezi’nin yürütücülügünde uygulanacak “Fake News: Tackling Discrimination” projesi çerçevesinde de günümüzde medyanin yanlis yansimalari konusunda, toplumsal barisi hedef alan tezviratlar karsisinda, gençler, gençlik çalisanlari ve kanun yapicilarda farkindalik olusturmak ve medya okuryazarligi konusunda bilgi düzeylerini artirmak üzerine çalismalar yapilacak.
Kaynak: İHA