Ebelik Dünyanin En Eski Mesleklerinden

Afyonkarahisar Il Saglik Müdürü Serhat Korkmaz, 20’inci yüzyila kadar anneden kiza geçen ve usta-çirak iliskisiyle ögrenilebilen bir meslek, bir sanat olan ebeligin dünyanin en eski mesleklerinden biri oldugunu söyledi.

Ebelik Dünyanin En Eski Mesleklerinden
Korkmaz, 21- 28 Nisan Ebeler Haftasi nedeniyle bir mesaj yayimladi. Ebeler Haftasini kutlayan Il Saglik Müdürü Serhat Korkmaz, su ifadelere yer verdi:

“1952 yilinda Ankara Dogumevi bünyesinde ilk ebelik okulu açilmasiyla resmi bir kimlik kazanmis olan meslek mensuplari, o dönemlerde ülkemizin en ücra köselerindeki saglik evlerinde, zor sartlarda görev yapmislardir. Günümüzde sadece saglik evlerinde degil bütün saglik kurum ve kuruluslarimizda ayni özveriyle çalisan ebeler, özellikle birinci basamak saglik kuruluslarinda dogum öncesi ve sonrasinda hem saglik görevlisi hem egitimci olarak hizmet vererek anne-bebek sagliginin korunmasinda önemli rol üstlenirler. Saglik sistemimizin vazgeçilmez unsuru olan ebelik meslegini icra eden degerli çalisma arkadaslarimin 21-28 Nisan Ebeler Haftasini kutluyor, esenlikler diliyorum.”
Kaynak: İHA