Van'da 'Fener Alayi' Coskusu

Van’in düsman isgalinden kurtulusunun 104. yildönümü etkinlikleri çerçevesinde fener alayi düzenlendi.

Van'da 'Fener Alayi' Coskusu


Gençlik ve Spor Van Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen fener alayinda Kent Park’tan Iki Nisan Caddesi’ne kadar yürüyüs gerçeklestirildi.

Yürüyüste bazi gençler ellerinde mesale tasirken, bazisi da dev Türk bayragi açti. Yöresel müziklerin dinletildigi ve halkin yogun katilimiyla gerçeklestirilen yürüyüs, Iki Nisan Caddesi’nde noktalandi.

Yürüyüs sonrasi bir konusma yapan Vali ve Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Emin Bilmez, gün içerisinde kurtulus etkinliklerinin dolu dolu geçtigini animsatti. Türk Yildizlari gösterisinde tüm Van’in sahillerine aktigini ifade eden Vali Bilmez, “Bütün Vanlilar tekrar geçmisi andi. Geçmisten ders alip ileriye dogru hem ülkemizde hem dünyada barisi egemen kilmak için bagimsizligimiz, bayragimiz için Van’dan tek yumruk oldu. Bugün aksam da teravih namazindan sonra Vanlilar caddelerde Türk bayraklariyla yürüyüs yapti. Yürüyüse katilan ve organize eden herkese tesekkür ederim” dedi.



Yürüyüse Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Emin Bilmez, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Bekmez, Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin, kurum amirleri ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA