TÜDKIYEB Genel Baskani Nihat Çelik Açiklamasi

Türkiye Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Merkez Birligi (TÜDKIYEB) Genel Baskani Nihat Çelik, Ramazan ayinin tüm Islam âlemi ve ülkemiz için huzurlu bir sekilde geçmesi temennilerinde bulunarak çesitli açiklamalarda bulundu.

TÜDKIYEB Genel Baskani Nihat Çelik Açiklamasi
TÜDKIYEB Genel Baskani Çelik, Ramazan ayinin tüm insanlik âlemi için hayirlara vesile olmasi dileklerinde bulunarak "Ramazan ayi muhtaç ve kimsesizlerin kollandigi, yardimlasma ve dayanismanin en güzel biçimde yasandigi, manevi duygularin yogunlastigi, kutsal aylarimizdan birisidir. Dolayisiyla bu ayin Ramazanin ruhuna uygun olarak en iyi sekilde degerlendirilmesi gerekmektedir" dedi.

Genel Baskan Çelik, Ramazanda gida ve kirmizi et tüketimine iliskin degerlendirmelerde bulunarak sunlari kaydetti:

“ 2021 yili verilerine göre küçükbas hayvan sayimiz 57,5 milyona ulasti. Bu nedenle Küçükbas hayvancilik açisindan Ramazan ayi boyunca kirmizi et arzinda bir sikinti olmayacagini düsünüyoruz. Bu nedenle kuzu eti fiyatlarinda fazla bir artis beklemiyoruz.”

Ramazan ayi nedeniyle gida ve kirmizi ette suni fiyat artislari olabilecegine dikkat çeken Çelik, “Yillardir degismeyen bir sey var o da Ramazan ayi geldiginde gida fiyatlarina yapilan zamlar. Dolayisiyla bu ramazanda da gida ve et fiyatlarini artiran firsatçilar olacaktir. Aslinda bu firsatçilar Ramazan ayinin feyzinden yararlanmak bir yana insanlara bu mübarek ayda kötülük ettiklerini bilmeleri gerekir. Öncelikle bu konuda denetim mekanizmalarinin çok etkin bir sekilde devreye sokulmasi saglanmalidir. Özellikle market ve kasaplardaki fiyatlarin çok yakindan takip edilerek fahis artislarin önüne geçilmesi lazim. Bu manada Devletimize ve Bakanligimiza güvenimiz sonsuzdur. Ayrica Et ve Süt Kurumuda gerektiginde devreye girerek, özellikle kirmizi etteki suni artislara firsat vermemeli, en azindan Ramazan ayi boyunca piyasaya hâkim uygulamalarla insanlarimizin rahat bir sekilde et tüketmelerini saglamalidir. Dolayisiyla Et ve Süt Kurumunun satis magazalarini artirarak ülke genelinde yayginlastirmasini vatandaslarimiz da memnuniyetle karsilayacaktir. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlügüne atanan Sayin Mustafa Kayhan’in gerekli atilimlari yapacagina inaniyor bu vesileyle yeni görevinde basarilar diliyoruz ”degerlendirmesini yapti.

Ramazan ayi boyunca çesitli kurum ve kuruluslarin muhtaç insanlarimizin yaninda olmasi gerektigine vurgu yapan Genel Baskan Çelik bir çagrida bulunarak, "Belediyelerimiz basta olmak üzere bazi kurum ve kuruluslarimiz ile varlikli hayirsever vatandaslarimiza seslenmek istiyorum. Içerisinde konserve et ve süt basta olmak üzere temel gida maddelerini kapsayacak ramazan kolilerinin vatandaslarimiza ulastirilmasi hususunda hummali bir yaris içerisine girerek bu hizmeti yapmalari Ramazanin en güzel davranislarindan biri olacaktir. Dolayisiyla durumu iyi olan herkesi ve Belediyelerimizle birlikte Yardimlasma Dernekleri ve Vakiflarini seferberlik halinde ramazan paketlerini muhtaç vatandaslarimiza ulastirmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandi.

Çelik, Ramazanda saglikli beslenmenin önemine de dikkat çekerek "Hayvansal ürünlerin özellikle kirmizi etin, insan sagligi, bagisiklik sistemi ve dengeli beslenme üzerinde önemli etkileri vardir. Dolayisiyla ramazan boyunca vatandaslarimizin dogal gida niteliginde olan kuzu eti ve koyun keçi süt ve mamullerini mümkün oldugunca daha fazla tüketmeleri ramazan ayini daha rahat geçirmelerine vesile olacaktir" dedi.

Kaynak: İHA