Muglali Sehitler Belgeseli

Egitim-Bir-Sen Mugla Subesi tarafindan düzenlenen ‘Mugla’da Dogdu, Vatan Ugruna Sehit Oldu’ belgesel film gösterimi Mugla Sitki Koçman Üniversitesi AKM B Salonunda sehit yakinlari ve protokolün katilimi izlendi.

Muglali Sehitler Belgeseli
Belgesel gösterimine Mugla Valisi Orhan Tavli, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Mugla Il Jandarma Komutani Tuggeneral Ali Gemalmaz, Mugla Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoglu, AK Parti ve MHP Il Baskanlari, Egitim Bir-Sen Mugla Sube Baskani Önder Uçak, Mugla Sehit Aileleri Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Süleyman Taskesen ve sehit yakinlari katildi.

Belgesel gösterimi öncesi Kur’an-i Kerim Tilaveti okunurken Mugla Müftüsü Yasar Çapçi dua okudu. Egitim Bir-Sen Mugla Sube Baskani Önder Uçak, “Geçmisten günümüze kadar, vatanimiz için canini feda etmis kahraman sehitlerimizi anmak, onlarin sefaatine nail olabilmek ve o duyguyu birlikte hissedebilmek için hazirladigimiz ‘Mugla’da dogdu, vatan ugruna sehit oldu’ isimli belgesel filmini sizlerle bulusturmak bizim için bir onurdur. Bu belgeseli 2016 yilinda Çanakkale Zaferi’nin yil dönümünde, geçmisten bugüne milletimizin ve sehitlerimizin destansi mücadelesini unutturmamak, Muglali Sehit ve Gazilerimizi anmak, yakinlariyla bir araya gelmek adina hazirlamistik. Geride biraktigimiz 6 yil, belgeselimizin manevi degerini, anlamini daha da artirdi. Verilen emeklerin ne kadar kiymetli oldugunu bir kez daha anlama firsati bulduk ve sizlerle paylasmak istedik. Ramazan Ayina girdigimiz bu mübarek gecede, yüzyillarca üzerinde kardesçe yasadigimiz topraklarimiza, birlikte yasama istegimize nifak tohumlari ekmeye çalisanlari ve hain terör saldirilarini bir kez daha lanetliyorum” dedi.

Mugla Sehit Aileleri Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Süleyman Taskesen Egitim Bir-Sen Mugla Sube Baskani Önder Uçak’a belgesel için tesekkür etti. Taskesen, “Kaderi kan ile yazilmis bu aziz cografyanin bu kutsal vatan topraklarina ve ülkenin bölünmez bütünlügüne kasteden hainlere karsi yürütülen operasyonlarda sehit ve gazi vermeye devam ettigimiz bu günlerde sehitlerimizin geride biraktiklari emanetleri ile gazilerimize sahip çikarak böyle örnek bir organizasyona imza atan ve bizleri davet eden Egitim Bir-Sen Mugla Subesine tesekkür ederim” dedi.

Belgeselde sehit yakinlarinin agizindan sehitlerin anlatilirken, gösteri sonunda Mugla Valisi Orhan Tavli’ya çerçevelenmis Türk Bayragi hediye edildi.
Kaynak: İHA