Macron, Paris'te Seçmenine Seslendi

Fransa’da ilk turu 10 Nisan’da yapilacak olan cumhurbaskanligi seçimi öncesinde yeniden aday olan Cumhurbaskani Emmanuel Macron, ülkenin baskenti Paris’te seçim mitingi düzenledi.

Macron, Paris'te Seçmenine Seslendi


Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron, ülkede 10 ve 24 Nisan tarihlerinde 2 tur seklinde yapilacak olan cumhurbaskanligi seçimi öncesinde miting düzenledi.

Fransa’nin baskenti Paris’teki La Defense Arena’da düzenlenen mitinge yaklasik 30 bin kisi katilirken, Cumhurbaskani Macron 2 saat 10 dakika süren bir konusma yapti. Macron konusmasinda, cumhurbaskani adayi olan ve ülkedeki emeklilik yasini 60’a düsürme sözü veren asiri sagci Marine Le Pen ve asiri sol aday Jean Luc Melenchon hakkinda, “Emeklilik yasini 60’a ya da 62’ye indirecegim, her sey düzelecek diyenlere inanmayin. Bu dogru degil. Daha fazla çalismak zorunda kalacagimiz gerçegini saklamiyorum" dedi.

Macron mitingde ayrica ögretmenler ve hemsireler için alkis istedi.

Ülkede cumhurbaskanligi seçimi için yapilan anketlerde, 5 yildir görevde olan Cumhurbaskani Macron ve asiri sagci aday Marine Le Pen’in seçimlerde 2. tura kalabilecegi kaydedilmisti.
Kaynak: İHA