Batida Bahar, Mus'ta 8 Metrelik Karla Mücadele

Bati da birçok ilde ilkbahar mevsimi yasanirken, Mus’ta mart ayinda yasanan yogun kar yagisi nedeniyle ekiplerin 8 metrelik karla mücadele çalismalari sürüyor.

Batida Bahar, Mus'ta 8 Metrelik Karla Mücadele
Türkiye’nin en çok kar yagisi alan illeri arasindaki Mus’ta, kapali yollar Il Özel Idaresi ekipleri tarafindan zorlu mücadeleyle açiliyor. 10 köy, 21 mezra yolu ulasiminin saglandigi Üçevler grup köy yolunda çalismalarini sürdüren kar kaplanlari, zorlu cografyaya ragmen vatandaslarin ulasimini saglamak için hummali çalisma yürütüyor. Kar kalinliginin 8 metreyi buldugu sarp daglarin arasinda ilerleyen ekipler, karli daglari çig riskine karsi adim adim asiyor. Is makinelerinin geçtigi bölgelerde kardan tüneller olustu.

“Yüksek yerlerde 7-8 metreyi hatta 9-10 metreyi bulan karla mücadele etmekteyiz”

Yapilan çalismalarla ilgili gazetecilere açiklamalarda bulunan Vali Ilker Gündüzöz, ilkbahar mevsimi olmasina ragmen Mus’ta etkili olan kar yagisi nedeniyle halen karla mücadelenin sürdügünü söyledi.

Bu yil içerisinde çok iyi kar yagisi yasandigini anlatan Vali Gündüzöz, “Karla mücadelemiz halen devam etmekte. Il Özel Idaresi ekipleri, yüksek yerlerde 7-8 metreyi hatta 9-10 metreyi bulan karla mücadele etmekte. Il Özel Idaresi karla mücadele ekiplerimizin tüm personeline tesekkür ediyorum. Kapali olan yollarimizi büyük bir mücadeleyle açmaya çalisiyoruz” dedi.

Karla mücadelenin 24 saat esasina göre devam ettigine vurgu yapan Vali Gündüzöz, konusmasini söyle sürdürdü: “Çünkü hayat 24 saat esasli akiyor. Çesitli saglik sorunu oluyor ya da egitim hizmetinin aksamamasi adina bu mücadeleyi yapiyoruz. Bu karin arkasindan insallah baharda çok daha bereketli bir tarimsal sezon geçirecegimizi ümit ediyorum. Bazi islerin riskleri vardir. Bu islerde çalisanlarin bu tip risklerle de karsi karsiya olduklari belli ama egitimleri iyi.”

“100 metrelik bir bölgeyi 1 günde açiyoruz”

Il Özel Idaresi is makinesi operatörü Osman Korkmaz da mart ayinda etkili olan yogun kar yagisi nedeniyle firtina ve tipinin de etkisiyle kar kalinligi yer yer 8 metreyi buldugunu ifade etti.

Karin sert olmasinin is makinelerinin ilerlemesini engelledigini belirten Korkmaz, “Bazen 100 metrelik bir bölgeyi 1 günde açiyoruz. Bir haftadir bu yolda çalismaktayiz. Insallah aksama kadar bu yola geçit verecegiz. Çig tehlikesi var ama ona ragmen çalismaya devam ediyoruz. Vatandaslarin ulasimini saglamaya çalisiyoruz. Nisan ayindayiz ve halen kar nedeniyle kapali yolumuz var. Su anda birçok yerde bahar mevsimi yasanirken, biz 8 metrelik karla mücadele veriyoruz. 7 is makinesi, 10 personelle çalismaya devam etmekteyiz. Burasi Mus’un en çok kar alan bölgesi. Çalismalarimiz devam ediyor” diye konustu.

Kaynak: İHA