Baskan Akman'dan 'Van'in Kurtulus Günü' Mesaji

Van’in Tusba Belediye Baskani Salih Akman, kentin düsman isgalinden kurtarilisinin 104. yil dönümünü kutlamanin gurur ve mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Baskan Akman'dan 'Van'in Kurtulus Günü' Mesaji
Van’in düsman isgalinden kurtarilisinin 104. yil dönümü dolayisiyla bir mesaj yayimlayan Baskan Akman, o dönem isgale ugrayan pek çok Anadolu sehrinde oldugu gibi Van’da da halkin zulme boyun egmeyerek destansi bir mücadeleyle yurdunu düsmana teslim etmedigini belirtti.

Baskan Akman, “Binlerce yillik tarihiyle, sayisiz medeniyete ev sahipligi yapan, dogal güzelliklerin ve günesin kenti Van’imiz 104 yil önce bugün olan 2 Nisan 1918’de düsman isgalinden kurtarilmasinin gururu ve mutlulugunu yasiyoruz” dedi.

2 Nisan günü Vanlilarin bagimsizligindan asla vazgeçmeyecegini bir kez daha tüm dünyaya gösterdigini anlatan Baskan Akman, bundan sonra kendilerine düsen görev ise millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde ülkenin bölünmez bütünlügünü koruyarak Van’in daha çagdas ve mutlu yarinlara tasimak oldugunu kaydetti.

Baskan Akman, “Bu duygu ve düsüncelerle düsman isgaline karsi kadini erkegi, yaslisi genci ile çok zor sartlarda büyük bir kahramanlik destani yazarak vatan topraklari ve bagimsizligi için yaptiklari kahramanca mücadele sonucu hayatlarini kaybeden tüm sehitlerimizi minnet, sükran ve rahmetle aniyor, büyük acilar yasayan basta Tusbalilar olmak üzere Vanli hemsehrilerime sevgi ve saygilarimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA