Bagimlilikla Mücadelede 'Ben Olsaydim'
Ankara Valiligi ve Haci Bayram Veli Üniversitesi’nin ortaklasa düzenledigi bagimlilikla mücadelede “Ben Olsaydim…” temali çalistay, yapildi.

Bagimlilik sorununa farkli pencerelerden bakarak “Ben olsaydim…” ile baslayan çözüm önerileri ile farkli kurum ve kisiliklerin bagimlilik sorununun çözümüne yönelik farkli bakis açilari degerlendirilmis oldu. Bagimlilik sorununun arz yönü, talep yönü, iletisim yönü, kurumlar arasi is birligini güçlendirmek için yapilacak çalismalar ve öneriler sunuldu.
Mücadelenin Sosyal, Egitim ve Çevre Yönü, Düzce Üniversitesi Bagimlilikla Mücadele Uygulama ve Arastirma Merkezi (DÜBAM) Müdürü Ögretim Görevlisi Dilek Demirezen koordinatörlügünde konusuldu ve raporlandi. Çalistayin önemli özelliklerinden biri de çok farkli is ve mesleklerin, bagimlilarin ve bagimli yakinlarinin da konuyu tartismasiydi. Çalistayin, tüm Türkiye’de 81 ilde ayni sekilde düzenlenmesi kararlastirildi.
