Kastamonu'da Deprem Tatbikati Yapildi

Kastamonu’da il merkezinde tüm kamu kurumlarinin katilimiyla eszamanli deprem tatbikati yapildi.

Kastamonu'da Deprem Tatbikati Yapildi
Kastamonu Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) koordinesinde Deprem Ani ve Tahliye Tatbikati gerçeklestirildi.

2022 Afet Tatbikat Yili sebebiyle tüm kamu kurumlarinda es zamanli deprem tatbikati yapildi. Tatbikatta kamu kurumlarinda çalisan personele deprem aninda yapmalari gerekenler anlatilarak, binalarin tahliye edilmesi saglandi.

Deprem tatbikati, tüm kamu kurumlariyla birlikte Kastamonu Valiliginde de gerçeklestirildi.

Tatbikata Vali Avni Çakir, AFAD Il Müdürü Ekrem Küçükbayram, AFAD ekipleri ve valilik personeli katildi.

Deprem aninda yapilmasi gerekenler, alinacak önlemler ve tahliye aninda yapilacaklar konusunda bilgilendirme yapilarak sirenler çalindi. Sirenlerin çalinmasiyla birlikte önce ’çök, kapan, tutun’ hareketi yapildi. Daha sonra binalar tahliye edildi.

“Deprem sirasindaki farkindaligi, toplumun her kesimine yaymak istiyoruz”

Tatbikatin ardindan konusan Kastamonu Valisi Avni Çakir, “2 ay önce okullarimizda yapmis oldugumuz deprem tatbikatini, bugün itibariyle Kastamonu’daki tüm kamu kurumlarimizda gerçeklestirdik. AFAD Il Müdürlügündeki arkadaslarimizin da söyledigi gibi Kastamonu Kuzey Anadolu Fay Hatti’nin geçis bölgesinde bulunan bir il. Dolayisiyla biz hem Kastamonu olarak hem de ülke olarak depremlere hazirlikli olmamiz gerekiyor. Bu konuda Içisleri Bakanligi’mizin, AFAD Baskanligi’mizin ülke çapinda baslatmis oldugu farkindalik olusturan çalismalari var” dedi.

Çök kapan ve tutun hareketini toplumun her kesiminde yayginlastirmak istediklerini söyleyen Kastamonu Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü Sube Müdürü Dr. Suat Tüfekçi ise, “2022’nin Afet Tatbikat Yili olmasi nedeniyle ilimizde kamu kurum ve kuruluslarinda bu gibi tatbikatlar gerçeklestirilecek. Nisan ayi da kamu kurumlarimizin tatbikat ayi. Bu Persembe de ilçe kaymakamliklarinin koordinesinde ayni tatbikatlar icra edilecektir. Amacimiz deprem aninda çök kapan tutun hareketine geçirmek ve güveni bir sekilde binayi tahliye etmektir. Kastamonu Valiligi ana tatbikat alani olarak seçilmistir. Valimizin de katilimiyla tatbikatimizi gerçeklestirdik. Personelimizin tamami güvenli bir sekilde tahliye edildi. Bina kontrolü yapildi içeresinde kalan herhangi bir personelimiz bulunmamaktadir. Tatbikatimiz basarili bir sekilde sonuçlanmistir” diye konustu.

Kaynak: İHA