Down Sendromlu Onur'un Hayali Gerçek Oldu

Adiyaman’da, down sendromlu olan gencin evlilik hayalleri gelinsiz dügünle gerçeklestirildi. Down sendromlu Onur’un gelinsiz dügününde sevinç gözyaslari akti.

Down Sendromlu Onur'un Hayali Gerçek Oldu
Adiyaman’da babasini yaklasik 9 ay önce kaybeden ve yillardir evlenme hayalleri kuran Onur Kiymaz (30) için arkadaslari bir sürpriz hazirlamak istedi. Onur’a damatlik kiyafetler giydiren ve ayni zamanda araba süsleten Onur’un arkadaslari Onur’a gelinsiz bir dügün etkinligi hazirladi. Araçlardan çalinan müzikler esliginde bir süre Alitasi Mahallesi Bozbey Caddesi üzerinde çifte telli oynayan Onur ve arkadaslari daha sonra kent merkezinde dügün konvoyu yapti. Hazirlanan gelinsiz dügünde down sendromlu Onur Kiymaz ve arkadaslari oldukça eglendi. Yapilan çarsi turu sonrasinda konvoy Musalla Mahallesinde bulunan Onur’un evine gitti. Burada Onur’un annesi Birsen Kiymaz ve komsulari tarafindan karsilanan konvoyda üzerinde ‘Hayaliydi’ yazan süslenmis araçtan inen Onur, annesine sikica sarilarak mutlulugunu dile getirdi. Oglunun hayalinin gerçeklesmesinden dolayi oldukça sevinen anne Birsen Kiymaz, gözyaslarini tutamadi.

Evlerinin önünde de bir süre çiftetelli oynayip halaylar çeken Onur’un sevinci yüzüne yansidi.

Hayalinin gerçek oldugunu ve sürekli hayallerinde yasattigi Halise isimli kisiyle evlendigini dile getiren Onur Kiymaz, “Evet ben damat oldum. Iyi bir duygu, sevindim abi. Ben damat oldum. Çok egendik abi. Evet hayalim evlenmekti, Halise ile evlendim” dedi.

Sevinç gözyaslarini tutamayan Anne Birsen Kiymaz ise, “Çocugumla gurur duyuyorum, Allah’in bana en güzel hediyesi bu bana, melek. Evimin melegi, rizki bereketidir. Çok güzel, çok memnun oldum bu mutlulugumu anlatamiyorum. Kaç yildir hayaliydi. ’Evleneyim anne, oda takimi alayim anne, pembe nisanlik olsun, beyaz gelinlik olsun, altin takayim anne’ diyerek hep bir hayal kurardi. Mutluyuz, sevinç gözyaslari” seklinde konustu.

Onur’a sagdiçlik yapan ve etkinligi düzenleyen Halit Akinci ise, “Böyle her zaman evlenmeyi çok istiyordu, ondan dolayi da böyle bir etkinlik yapmak istedim. Allah razi olsun arkadaslarimda beni kirmadi. Herkese tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA