Yetimler Iftarda Bulustu

Malatya’da yetimler, Dünya Yetimler Günü dolayisiyla düzenlenen iftar programinda bulustu.

Yetimler Iftarda Bulustu
Malatya Müftülügü tarafindan “Dünya Yetimler Günü” dolayisiyla yetim aileler ve çocuklar için düzenlenen iftar programina Vali Aydin Barus ve esi Nagihan Barus, Il Müftüsü Veysel Isildar, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Ercan Altin, Il Emniyet Müdürü Ercan Dagdeviren, yetimler ve aileleri katildi.

Iftar öncesi Il Müftüsü Veysel Isildar tarafindan Kur’an-i Kerim Tilaveti okundu, dualar edildi.

Burada konusan Vali Aydin Barus, devletin her zaman yetimlerin yaninda oldugunu belirterek, “Yetim gülerse dünya güler. Inancimizda yetimlerin elinden tutmak, baslarini oksamak çok önemsenmistir. Sevgili Peygamberimizin pek çok Hadisinde de bu konuya temas ettigini görüyoruz. Dolayisiyla Yetimler ve Öksüzler toplumun bize emanetidir. Bu emaneti de layikiyla muhafaza etmemiz lazim ve bu emanete sahip çikmamiz lazim.

Il Müftülümüzün düzenledigi bu iftar programi ile sizlerle birlikte olma imkâni verdigi için Müftülügümüze tesekkür ediyorum. Müftülügümüz hem gençlik çalismalari hem kadinlara yönelik faaliyetler ile oldukça girisken ve istek sahibiler. Hayirseverlerin yapmis oldugu yardimlarin dagitilmasinda da aracilik ediyor. Sizler hiçbir zaman sahipsiz degilsiniz. Devletimiz her zaman sizlere sahip çikma iradesini gösteriyor ve göstermeye devam edecek. Bizim özellikle dikkat ettigimiz husus, çocuklarin kendilerini yalniz hissetmemeleri. Okulda, çevre münasebetlerinde onur ve gurur sahibi olarak hayatlarina devam etmeleri. Onun için de destege ihtiyaçlari var. Bunun bilincindeyiz ve elimizden geldigince onlari desteklemeye çalisiyoruz. Bizim prensibimiz su dur ki: ‘Yetim gülerse dünya güler, yetim gülerse Türkiye güler, Malatya güler. Onlarla birlikte mutlu bir toplum olarak hayatlarimizi sürdürecegiz. Buraya tesrif ettiginiz için hepinize çok tesekkür ediyorum” dedi.

Program sonunda yetim ve öksüzler ile ailelerine çesitli hediyeler ve ikramlarda bulunuldu.
Kaynak: İHA