Vali Ustaoglu Çamur Afetinin Yasandigi Bölgede Incelemelerde Bulundu

Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu, çamur afetinin yasandigi Sürmene ilçesinin Oylum mahallesinde dere yataginda bulunan ve riskli oldugu tespit edilen evlerde yasayan 19 vatandasin tahliye edildigini belirterek 2 ilkokulda da egitime ara verildigini söyledi.

Vali Ustaoglu Çamur Afetinin Yasandigi Bölgede Incelemelerde Bulundu
Trabzon’un Sürmene ilçesi Oylum mahallesinde yaylalarda eriyen kar sulari sonrasi dagin yamacindan akan çamur deryasi genis bir alanda çamur tabakasi olustururken, çamur deryasina dönen mahallede 3 ev yikildi, eski okul ve yanindaki lojman çamurla doldu.

Yasanan toprak kaymasi sonrasi bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu, yaptigi açiklamada "Bu sabah 06.45 civari arkadaslarimizin tespitine göre Sürmene Oylum mahallesi Derebasi mevkiinde bir toprak kaymasi meydana geldi. Tabi bu toprak kaymasi dere yatagini doldurarak burada bir su birikintisi olusturuyor. Tabi ayni zamanda toprak kaymasi meydana gelen bölgede kullanilmayan bir ilkokulumuz ve 2 katli lojmani ile 3 tane evimiz mevcuttu. Toprak kaymasi sonucu bunlar toprak altinda kaldi. Allah’a sükür herhangi bir can kaybimiz yok. Evler zaten kullanilmiyordu. Sadece okul lojmanini kullanan bir çobanimiz vardi. O da erken fark etmis hemen hayvanlari ile beraber olay yerini terk etmis" dedi.



"Dere yatagi boyunca toplamda riskli gördügümüz 19 tane vatandaslarimiz taliye edildi"

Riskin devam ettigini dile getiren Vali Ustaoglu, "AFAD basta olmak üzere kaymakamlarimiz ile belediyelerimizle tüm ekiplerimiz olay yerinde. Dere yatagi boyunca toplamda riskli gördügümüz evlerde yasayan 19 tane vatandaslarimiz tahliye edildi. Ayni zamanda dere yataginda egitime devam eden riskli gördügümüz 2 tane ilkokulumuzu da bugün tatil ettik. Suan arkadaslarimiz takip ediyor. Suan kismen baraj etkisinin olustugu dere yataginda su kendine bir yatak buldu. Suan kismen su tahliyesi devam ediyor. Insallah arkadaslarimiz da takip edecek. Makineli bir müdahale yapmamiz söz konusu degil. Riskli bir durum söz konusu. Devaminda da yamaçta da devam eden bir risk söz konusu. Tedbirlerimizi aliyoruz. Önümüzdeki günlerde dere yatagindaki duruma göre ilave tedbirleri alacagiz" seklinde konustu.



"Hava sicakligi 30 derecenin üstünde"

Dün Meteorolojinin bölge düzeyinde uyarilar yaptigini kaydeden Vali Ustaoglu, "Bugün ciddi bir hava sicakligini 30 derecenin üstünde olacagini kamuoyu ile paylasmistik. Bugün ciddi bir hava sicakligi var. Son 15 gündür yasadigimiz onlarca toprak kaymasinin bir benzeri bugün burada yasandi. Karlarin erimesi topragin yumusamasi ile risk söz konusu. Ama Allah’a sükür alinan tedbirler ve yasadigimiz bu sabahki olay can kaybinin olmamasi hepimiz için sevindirici. Magdur olan vatandaslarimizin otellerde ve misafirhanelerimizde ihtiyaçlarini karsiliyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA