Tralleis'in Danismani ADÜ Oldu

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Kubilay Metin ve Arkeoloji Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Murat Çekilmez, Tralleis Antik Kenti kazi çalismalarinin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) tarafindan yürütülmesi çerçevesinde ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i makaminda ziyaret etti.

Tralleis'in Danismani ADÜ Oldu


Kültür ve Turizm Bakanligi, Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdürlügü’nün izinleriyle 2022 yilindan itibaren Aydin ili Efeler ilçesi Tralleis Antik Kenti, kazi ve restorasyon çalismalari Aydin Arkeoloji Müzesi Müdürlügü baskanliginda ADÜ Arkeoloji Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Murat Çekilmez’in bilimsel danismanliginda yürütülecek. Çalismalarin Aydin ili merkezindeki turizm ve kültür faaliyetlerini arttirmasi açisindan önemli oldugunu belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Üniversitemiz ögrencileri basta olmak üzere gençlerin bölgenin kültürel mirasi hakkinda bilinçlendirilmelerini saglamanin yani sira köklü geçmisi bulunan kentin disiplinler arasi çalismalarla ve arastirmalarla bilim dünyasina tanitilmasi oldukça önem tasimakta” dedi.



Antik kentte kazi ve restorasyon çalismalarinin ögretim üyelerimiz ve ögrencilerimiz için laboratuvar niteliginde oldugunu belirten Doç. Dr. Murat Çekilmez çalismalarin yakinda zamanda baslayacagini belirterek, “Bölgemiz ve ilimiz için çok önemli kültür varliklarina sahip olan Tralleis Antik Kenti’nde kazi ve restorasyon çalismalari 12 ay süreli kazi çerçevesindedir. Yapilacak çalismalar, Kültür ve Turizm Bakanligi, Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdürlügü, Türk Tarih Kurumu, Aydin Valiligi ve Üniversitemiz Rektörlügü’nün destekleriyle sürdürülecek” dedi.

Kaynak: İHA