TBMM Baskani Sentop'un Vefat Eden Koruma Polisi Amasya'da Defnedildi

TBMM Baskani Mustafa Sentop’un koruma ekibinde yer alan ve yakalandigi amansiz hastaliga yenik düserek vefat eden polis memuru Emrullah Çarikli, memleketi Amasya’nin Hamamözü ilçesinde topraga verildi.

TBMM Baskani Sentop'un Vefat Eden Koruma Polisi Amasya'da Defnedildi
Yakalandigi ilik kanseriyle 15 ay mücadele ettikten sonra Istanbul’da tedavi gördügü hastanede hayatini kaybeden evli ve 2 çocuk babasi polis memuru Emrullah Çarikli’nin (34) Türk bayragina sarili naasi, Amasya’nin Hamamözü ilçesine bagli Dedeköy’e getirildi.

TBMM Baskani Sentop’un da katildigi törende ikindi vakti cenaze namazi kilinan Çarikli, Dedeköy mezarliginda topraga verildi.

Çarikli’nin yakinlarina bassagligi dileyen Sentop, “Biz 10 yildan fazla bir zaman beraber çalistik. En uzun süre çalistigimiz arkadaslarimizdan birisiydi. Iyi bir insandi. Temiz, ahlakli, güvenilir bir insandi. Cenab-i Hak rahmetiyle muamele eylesin” diye konustu.

Törene Çarikli’nin ailesinin yani sira Amasya Valisi Mustafa Masatli, AK Parti Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil ve Hasan Çilez, Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, diger yetkililer, mesai arkadaslari ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA