TBMM Baskani Sentop Gazetecilerle Bulustu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskani Mustafa Sentop, “Istiklal Savasimiz esnasinda adeta bir ‘basin savasi’ da yasanmistir. Esasen bu dönem Istanbul eksenli mütareke basininin büyük milletimizi yok olmus, çaresiz göstermeye çalisan yalan haberleriyle, Ankara merkezli Anadolu basininin milletimizin istiklale yönelik kararli iradesini duyuran gerçek haberlerinin savasidir” dedi.

TBMM Baskani Sentop, TBMM Tören Salonu’nda gazetecilerle bulustu. Sentop, Ankara gündeminin millet tarafindan yakindan takip edildigini belirterek, “Sizler de Ankara gündemini ve burada meydana gelen gelismeleri dogru ve hizli bir sekilde milletimizin bilgisine arz ediyorsunuz. Göreviniz son derece kutsal ve önemli. Bu söyledigim husus nezaketen söylenmis degildir; bizatihi gerçekligini tarihi olaylar ve gelismelerle ispatlamis bir mevzudur. Basinimizin Istiklal Savasi sirasinda Anadolu ve Ankara’daki, hatta Meclisimizdeki gelismeleri dogru ve cesaretle yazmasi, yayinlamasi neticesinde bu milletin ‘Ya istiklal ya ölüm’ nidasinin bütün dünyada nasil yankilandigini unutmak mümkün degildir. Istiklal Savasimiz esnasinda adeta bir ‘basin savasi’ da yasanmistir. Esasen bu dönem Istanbul eksenli mütareke basininin büyük milletimizi yok olmus, çaresiz göstermeye çalisan yalan haberleriyle, Ankara merkezli Anadolu basininin milletimizin istiklale yönelik kararli iradesini duyuran gerçek haberlerinin savasidir” dedi.

Mütareke basininin isgalci emperyalistlerin yalan propagandalarini sözde “haber”, “makale” olarak pazarlayip milletin istiklalden ümidini kesmesi için gösterdigi çabaya karsin Anadolu’daki basin emekçilerinin milletin sesi olarak verdikleri mücadeleyi “savas” kelimesi disinda izah etmenin mümkün olmadigini belirten Sentop, “Mehmetçik cephede, tüfegiyle, kaniyla, caniyla savasirken basin mensuplarimiz da hiç süphesiz kalemleriyle, gazetecilik namuslariyla düsmana ve onun sesi olan mütareke basinina karsi savastilar. Basin mensuplarinin yaptiklari görevin ehemmiyetini daha yakin zamanda 15 Temmuz darbe tesebbüsü esnasinda da yasadik. Darbecilerin tankla, helikopterlerle basin kurumlarina operasyonlar düzenledikleri, yalan haberlerle bu milletin iradesini kirmaya çalistiklari o mesum gecede cesur gazetecilerin, basta Sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere milletin iradesini temsil eden siyasetçilerin sesi olmalari ve buna binaen milletimizin demokrasiye ve iradesine gösterdigi yüksek baglilik sayesinde darbe tesebbüsü akamete ugratilmistir. Bu bakimdan milletimizin seçtigi siyasetçilerle arasindaki dogru haber alisverisinin kaynagi sizlersiniz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA